L'escola d'estiu es despedix fins a la pròxima

L'escola d'estiu es despedix fins a la pròxima

Divendres passat l'escola d'estiu organitzada en el col·legi la Milotxa tancava les seues portes amb una sèrie d'activitats programades per a despedir les quatre setmanes que han compartit junt amb els alumnes.

L'escola d'estiu porta vigent molts anys, però des d'este mateix any, l'empresa OCA Projectes Educatius S.L s'ha encarregat d'esta i de l'organització i contractació del personal qualificat per al curs que han dut a terme durant el mes de juliol.

Respecte al personal, des de l'organització, s'han emprat 2 coordinadores, una per a infantil (Jessica Ríos) i una altra per a primària (Lidia Belinchón). A més s'han emprat 26 monitors, 6 becaris procedents del Cicle Formatiu d'Educació Infantil de l'Institut de Puçol i aproximadament 10 alumnes en pràctiques del Curs de Monitor en Temps Lliure.

Durant els 26 dies en què els més menuts, des d'infantil fins a sext de primària, han disfrutat de les activitats organitzades, han pogut aprendre coses noves, la convivència entre ells, activitats lúdiques totalment apartades del sistema educatiu que durant tot l'any els impartixen en les aules, excursions al botànic, a Segobriga Park, etc.

Des del començament, els 192 alumnes d'infantil han romàs en la Milotxa, mentres que els 145 alumnes de primària han romàs en el Col·legi d'Educació Primària Jaume I; 335 alumnes que han disfrutat d'esta escola durant l'estiu i que finalment s'han reunit en la Milotxa per a despedir l'experiència amb un conjunt d'activitats.

El dia donava començament a les 9:00, com cada dia, en el que els xicotets van disfrutar d'activitats dins de les aules fins a les 11:30 h, que donava començament l'espectacle amb l'actuació dels més xicotets en els Playbacks, els quals havien celebrat els alumnes de primària el dia anterior en la Casa de la Cultura de Puçol.

Després de finalitzar els playbacks, en els que els xiquets i xiquetes d'infantil ens van delectar amb les cançons més actuals, era l'hora de l'esmorzar; els monitors van preparar orxata i gelats perquè es refrescaren en un dia tan calorós i després de les meravelloses actuacions que ens van dedicar. A la 13:30h es van obrir les portes perquè els pares pogueren arreplegar als seus fills i donar per conclòs el curs de l'escola d'estiu 2013.

Laura Romàn, tècnica de l'ajuntament ens comptava els objectius en què basaven la programació d'esta escola durant l'estiu: “Vetlem per que disfruten de les vacacions, per que els més peques i sobretot les famílies isquen de la rutina escolar i puguen conciliar la vida laboral i familiar.” Mentres que sobre els objectius que es pretenia complir des del treball dels monitors foren “que passen un estona divertida, gent formada i implicada amb els xiquets i amb el seu treball que estiguen disposats a cuidar-los”.

Durant un mes les famílies de la nostra localitat i d'altres poden disfrutar de l'estiu amb diversió, tranquil·litat i sobretot, en els temps que corren, d'una manera molt econòmic (40€ per xiquet). És una iniciativa que durant molts anys s'ha mantingut per la seua eficàcia i per la dedicació a cada alumne; complint els objectius que es proposen.

Informa: Carla Alpuente
Fotos: Beatriz Abad i Carla Alpuente

 

mas-fotos_facebook

764-escola-estiu-4


30 Juliol 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres