Sis futures professores disposades a aprendre dels xiquets en l'Escola d'estiu i a passar-lo bé

Sis futures professores disposades a aprendre dels xiquets en l'Escola d'estiu i a passar-lo bé

Marta Clemente, Raquel Peris, Josefina Mendoza, Marta Gimeno, Deborah Ramos i Natalia Barberá són les sis alumnes de primer curs del cicle formatiu que s'impartix en l'Institut d'Educació Secundària de Puçol que enguany han guanyat la beca que convoca l'ajuntament, el que les ha permés posar en pràctica els seus coneixements teòrics al juliol, durant l'Escola d'estiu.

La Regidoria de Joventut convoca des de fa anys una beca per a futures mestres que estudien en l'IES Puçol. Una beca que els permet passar de la teoria a la pràctica i començar a enfrontar-se a eixos xiquets amb què esperen treballar la resta de les seues vides. Per a participar només cal ser estudiant del cicle formatiu d'educació infantil, presentar-se al concurs i… guanyar-lo.

Marta Clemente, Raquel Peris, Josefina Mendoza, Marta Gimeno, Deborah Ramos i Natalia Barberá han sigut enguany les guanyadores en una edició especialment complicada, perquè s'han presentat deu projectes distints. Ara disfruten —i patixen— amb el seu treball diari en el món real, en l'Escola d'estiu.

Ha sigut l'any en què s'han presentat més projectes per a optar a la beca”, explica José Luis Gómez, tècnic de joventut. “Per això té més mèrit l'esforç realitzat per estes sis estudiants i el seu projecte sobre l'aprenentatge de l'art setmana a setmana”.

El projecte guanyador planteja un aprenentatge de la pintura, el teatre, la música i l'argila, a més d'una festa final en els últims dies de juliol. Cada setmana una modalitat artística, amb els alumnes treballant en funció de les seues edats i possibilitats. Un projecte teòric, però viable.

I ací estan, durant tot el mes, mà a l'obra en totes les activitats organitzades en l'escola, davall la supervisió dels monitors d'Auca, seguint l'exemple de Natalia, l'única del grup que ja havia treballat amb anterioritat, perquè des de 2007 ha sigut monitora de l'Escola d'estiu a Sagunt.

Aprenem molt d'ells i també dels xiquets”, assegura Marta. “Tenim moltes ganes”, apunta Raquel. “Ens l'hem currado molt i toca disfrutar d'esta oportunitat”, explica Josefina. “Ens permet seguir formant-nos com a persones i educadores”, en paraules de Marta. “Passar-lo bé és la clau”, conclou Deborah.

Declaracions semblants en totes, perquè totes tenen la il·lusió de qui comença, les ganes de qui sap que està davant d'una bona oportunitat de demostrar la seua vàlua.

I l'estan aprofitant.

Gràcies al seu projecte sobre l'art, treballen com a auxiliars dels monitors de l'Escola d'estiu durant tot el mes de juliol i, a més, cobrant 600 euros cada una... un gran estímul i un important reconeixement al seu esforç, perquè enguany el nivell dels deu projectes participants ha sigut molt alt.

Informa: Sabín

340-alumnas-becadas-5

 

28 Juliol 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres