Article del PSOE del ple del mes de juny: "El tancament de la televisió local per part del PP podria haver-se evitat"

Tal com contempla el Reglament de mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals tenen dret a publicar en la web municipal un article d'opinió sobre cada ple que es realitze i un altre de tema lliure cada mes. Este és el text, corresponent al ple del mes de juny, enviat pel PSOE, titulat: “El tancament de la televisió local per part del PP podria haver-se evitat”.

La dràstica decisió del tancament de la TV local de Puçol va ser adoptada per l'Equip de Govern en el ple del passat mes de juny amb el vot en contra de tota l'oposició.

El tancament de la televisió local era absolutament innecessari i encara que en el seu programa electoral, el PP va anunciar sense escrúpols “dimensionarem la televisió local”, des del primer moment van demostrar el seu interés per acabar amb ella: un altre engany més cap als seus propis votants. Estes són les conseqüències d'un estil de govern que, basant-se en la seua majoria absoluta (Partit Popular – Pavalur), adopta decisions injustificables sense aportar arguments mínimament sòlids.

Des d'ací, els socialistes volem denunciar la falta de diàleg per part del PP per a qui el format democràtic de gestió consistix a fer i desfer al seu capritx sense escoltar a la resta de les formacions polítiques.

Volem fer saber a la ciutadania que el tancament de la TV local podria haver-se evitat. El PP ni tan sols s'ha molestat a realitzar un estudi de costos per a valorar la sostenibilitat de la TV i proposar mesures viables de reducció del gasto; els ha resultat molt més fàcil adoptar una decisió dràstica sense pensar en les conseqüències. El xocant és que gasten en altres partides que no són precisament accessibles per a la majoria de la població -inclosos els seus propis votants- i es queden tan tranquils. És com tirar pedres al seu teulada i donar a entendre que tot està en orde El súmmum del cinisme!!!

Amb el tancament de la TV local s'acaba una part de la història de Puçol, una història que ha durat 27 anys i que ha servit per a transmetre les imatges d'un poble, les veus de les seues gents, les seues opinions, la particular visió del dia en data una població dinàmica, les seues tradicions, la seua cultura, les seues festes, les seues activitats esportives, musicals, educatives, polítiques, religioses... i un llarguíssim etcètera que, contràriament al que opina la majoria de la gent, per al Partit Popular és un servici “d'escassa repercussió i cap contingut social”. No es pot tindre una visió més retrògrada i radical; declaracions com estes suposen un insult no sols als professionals d'este mig de difusió sinó als milers de persones que coneixen a fons el contingut de la nostra televisió.

El PP ignora inclús l'abast de les emissions via internet. Se l'hem recordat en nombroses ocasions: en èpoques de màxima audiència s'ha arribat a aconseguir fins a 7000 visualitzacions diàries pel que queda demostrat l'interés popular de les emissions a través d'un mig cada dia més accessible al públic, però com en tantes decisions que adopta el PP, els interessos dels ciutadans diferixen dels seus propis interessos.

Amb l'anteriorment dit volem demostrar que el PP no està governant per al vaig poblar, sinó a esquenes del poble. El mateix ocorre amb tots els servicis públics: la força del govern municipal consistix a fer-los desaparéixer; fixen-se el que ha ocorregut amb la “Escola de Pasqua”, la “Escola d'Estiu”, ambdós privatitzades, igual que el servici de neteja de la platja, igual que el manteniment de parcs i jardins... a qui pretenen beneficiar amb estes externalitzacions? Als treballadors, evidentment no, potser a unes poques butxaques particulars esta és la seua forma de crear ocupació!!! Pura fal·làcia i engany.

I arriba el moment de preguntar-se què passarà amb els tècnics de la TV local. Si són recol·locats en altres dependències de l'Ajuntament -com seria desitjable- l'argument de l'estalvi en gastos de personal es cau pel seu propi pes; si al contrari, són despedits, estan demostrant la capacitat de destrucció d'ocupació que és just el contrari del que prediquen. Aclarisquen-se, senyors del PP i actuen amb coherència pel be de tots. Dediquen-se a gestionar el seu poble amb sensatesa i no a copiar models dels seus caps a nivell autonòmic i a nivell estatal, perquè les conseqüències estan sent nefastes per no dir catastròfiques.

Insistim en el fet que el tancament de la TV local podria haver-se evitat amb un poc de sensibilitat i voluntat política, masegant-se les neurones per a buscar alternatives que milloraren l'emissió, alternatives que podem assegurar que existixen ja que l'anterior equip de govern va treballar en elles (Consorci supramunicipal per a emetre per TDT) però desafortunadament es van veure interrompudes amb el canvi de color polític d'este Ajuntament.

El PSOE manifesta el seu total desacord amb una decisió unilateral i sense criteri. Puçol no mereix ser testimoni de la pèrdua que suposarà el tancament d'un mitjà de comunicació plural, democràtic i al servici de la ciutadania com ho ha sigut la TV local.

És una opinió del Grup Municipal Socialista de Puçol

700-logo_psoe

26 Juliol 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres