L'encant de la lluita cos a cos cada vegada guanya més aficionats

L'encant de la lluita cos a cos cada vegada guanya més aficionats

El dissabte passat, 6 de juliol, es va celebrar a la platja del Port de Sagunt el Campionat Autonòmic de Lluita Platja i el 2n Torneig Popular de Lluita Platja, al que va participar per primera vegada el Club de Lluita Puçol Imperium, club de lluita de Puçol; aconseguint excel·lents resultats.

Aquest tipus de lluita s'està fent un buit entre els ciutadans i turistes de la contornada, encara que per a molts és desconegut. El format del combat a dos derrocaments o eixides del cercle i el sistema de comportició d'eliminació directa, provoquen una successió vertiginosa de combats dinàmics i trepidants que contribuïx a l'ambient lúdic i la diversió. Açò és un atractiu que a poc a poc va entabanant a més persones que veuen en els variants tipus de lluita, una afició ideal que es remunta a l'antiga Grècia.

El dia 6 de juliol, es van reunir a la platja del Port de Sagunt, alguns membres dels diferents clubs de lluita de la Comunitat Valenciana. Des de Puçol, els lluitadors i lluitadores del Club de Lluita Puçol Imperium van participar tant al Campionat Autonòmic com en el Torneig Popular, combatent contra aficionats no federats que a poc a poc s'anaven animant per a mostrar els seus millors moviments en l'arena.

En primer lloc, es va disputar el Campionat Autonòmic, en el qual, els lluitador del Club Lluita Camp de Morvedre se van fer amb els primers llocs. Van destacar les actuacions de José Carlos Díaz, Roberto Plumed i Alejandro Gómez en la categoria cadet i Mario García i Ricardo Agustín en la categoria senior.

Però el moment més emocionant es va viure quan van començar els combats en la categoria de menys de 70kg, on va haver prou afluència de participants. Giancarlo Ramirez i Alejandro Aucejo, del Club de Lluita Puçol Imperium, es van enfrontar en la ronda final, aconseguint or i plata respectivament. Amb una gran ovació per part del públic a tots els participants, el Club de Lluita Camp de Morvedre es va proclamar guanyador del Campionat Autonòmic.

Després de la clausura del Campionat Autonòmic, va començar el Torneig Popular, torneig pensat perquè la gent no federada poguera participar i gaudir tant com els lluitador federats. En aquesta edició, es van superar les setanta inscripcions, entre les categories masculina i femenina. En aquesta última, les lluitadores del Club de Lluita Puçol Imperium es van alçar també amb els primers llocs: Irati, en menys de 60Kg i Sandra, en menys de 75Kg.

Tant el Campionat Autonòmic com el Torneig popular, van servir per a donar a conéixer aquest esport, que cada vegada es practica més. Els moviments coordinats i decidits entre l'arena, inviten els curiosos a participar d'aquesta lluita cos a cos

Informa: Victoria Sanchis

  739-campeonato-lucha-2

15 Juliol 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres