Article d'Unió, Progrés i Democràcia del mes de juny: “UPiD es postula en contra del tancament de la web TV: mediten-lo millor”

Article d'Unió, Progrés i Democràcia del mes de juny: “UPiD es postula en contra del tancament de la web TV: mediten-lo millor”

El ple del 26 de març del 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de Comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació en l'ajuntament. Este és el text d'Unió, Progrés i Democràcia del mes de juny, titulat “UPiD es postula contra el tancament de la web TV: mediten-lo millor”.

En el passat ple del mes de juny, el govern municipal PP-PAVALUR va aprovar el tancament de V.I.P, l'empresa que gestiona la nostra volguda TV local, així com la cancel·lació de la web  que operava per Internet.

Certament no és grat haver de reincidir en la crítica al nostre govern municipal. En UPiD ens agradaria molt més poder felicitar-los (i ho hem fet, quan ha correspost) que criticar-los, perquè significaria que estan fent allò que redunda en el bé comú dels ciutadans.

Les nostres crítiques han anat dirigides majoritàriament cap a la falta de transparència i d'informació en les decisions de govern, i el decepcionant i mediocre de la gestió dels recursos de la nostra població, estes i algunes coses més els hem retret en estos articles que mensualment publiquem en la web (i recordaran que també els vam agrair i vam felicitar per eixe gest democràtic de donar cabuda en la web municipal a aquells partits que no havíem aconseguit representació en el consistori), però no solem incidir en un fet concret; en esta ocasió sí que volem fer-lo, perquè la gravetat de l'assumpte ho requerix.

Des d'UPiD no volem entrar en disquisicions ni reprotxes, perquè tenen l'aval d'haver  sigut triats per a governar i prendre decisions i també per a equivocar-se, per això des d'UPiD volem dir-los que s'equivoquen greument tancant també la web de TV local i volem demanar-los que reconsideren la seua decisió. És de savis el rectificar.

Argumenten per a prendre esta decisió, que va comptar amb els vots en contra de totes les altres formacions, que amb este tancament es produïx un estalvi de 300.000€, si bé segons va dir la portaveu socialista quasi la mitat d'eixe estalvi correspon a nòmines del personal, que seran reubicats en distintes àrees de l'ajuntament i es continuaran pagant els seus sous, per tant l'estalvi final no és el promés.

Ens vam mostrar comprensius quan es va anunciar el tancament de de la televisió local, perquè no tenia sentit mantindre una estructura per a emetre televisió en obert i emetre només per la web, però el que no vam arribar a creure és que feren taula rasa amb tot, sense tindre en compte el que l'EMTV ha significat com a memòria viva de Puçol i de les seues gents, de les festes, falles, bous, celebracions i esdeveniments succeïts a Puçol, o que han sigut notícia per als seus ciutadans, en els últims 28 anys.

Segurament la reactivació de la web de TV local serà un dels punts dels programes electorals de tots els partits de la població, i si no tornen a guanyar els mateixos, que difícil ho tindran amb decisions tan arbitràries, l'única cosa que hauran aconseguit és tirar un esborrall de dos anys en eixa memòria.

Haurien de tindre en compte nostres governant que determinades decisions no poden prendre's en solitari, perquè seran anul·lades en quant es perd el poder, un clar exemple el tenim en les successives lleis d'educació fetes per un sol partit i que són revocades pels governs successius. Amb este argument els tornem a reiterar que abans de fer definitiu el tancament de la web TV, l'analitzen amb les altres formacions polítiques i busquen solucions alternatives que permeten seguir amb les emissions a través d'Internet.

En UPiD no volem dubtar que les seues intencions siguen bones, que hi ha necessitat quadrar els pressupostos i que d'algun lloc cal retallar, però molt ens temem que este govern ha optat com en la faula, a retallar-li el xocolate al lloro perquè l'estalvi real és ínfim en relació al benefici social que suposa eixa televisió popular que ens ha arreplegat en un moment o un altre a tots els ciutadans de Puçol.

Una opinió d'UPiD Puçol

716-logo_upd-10

 

15 Juliol 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres