El bou de Sant Joan va servir per a inaugurar el porta gran anti retrocés, molt ben rebut pels aficionats

El bou de Sant Joan va servir per a inaugurar el porta gran anti retrocés, molt ben rebut pels aficionats

El diumenge 23 de juny es va celebrar un dels plats forts del calendari taurí local, amb motiu del tradicional bou de Sant Joan. Com a dada anecdòtica, destacar la inauguració de l'anhelat porta gran anti retrocés, tantes vegades desitjada al llarg dels anys i que per fi s'ha convertit en realitat en esta temporada. Si es jutja pel resultat i els comentaris dels aficionats: un èxit rotund.

El festeig va començar a les 8 del matí amb l'habitual tancament, que va transcórrer pels carrers Sant Pere, Sant Joan i plaça Joan de Ribera, fins a desembocar en els corrals del carrer Palau. Una vegada finalitzat el tancament es va donar solta de manera individual als bous Bellotero i Tempranillo, pertanyents totes les caps a la ramaderia de Fernando Machancoses.

A les 5 de la vesprada va començar la tradicional baixada de caixons pel recorregut habitual, i al final del mateix van donar començament les tres desencaixonades previstes per a la vesprada de la vespra del patró de Puçol, Sant Joan.

Molt bona l'actuació del primer bou a ser desencaixonat, de nom Aperaor, marcat amb el núm. 58 i amb el 8 com a guarisme, pertanyent a la ramaderia gaditana d'El Toreo.

Amb més peus que el primer, però amb menys bravura que este, va discórrer l'actuació del segon de la vesprada, de nom Arrojado, també amb el 8 com a guarisme i el 10 marcat en el seu costellam, procedent de la ramaderia de Jaén de Torreherberos.

Acceptable i amb perill va resultar l'actuació de Candelero, bou molt bonic de formes que va ser soltat en tercer lloc, marcat amb el núm. 84 i el 9 com a guarisme, pertanyent a la ramaderia Guadalmena, els caps de la qual també pasturen en la província de Jaén.

La vesprada va prosseguir amb la solta de vaques propietat de Fernando Machancoses, amo així mateix dels esquellers i de la vaca que es va embolar com a colofó a la sessió vespertina. A esta vaca li va tallar la corda la senyoreta Cristina Gallego, després de ser embolada per la quadrilla Emboladors Puçol.

Aperaor va ser el bou triat per a la primera de les embolades de la nit, corrent amb este menester la quadrilla de José Comes. David Giner va ser l'encarregat d'alliberar-lo del pilar.

Angel Solana va ser el tallador de la corda de Cañón, bou de Fernando Machancoses embolat en segon lloc per la quadrilla de Ximo i Xato.

La quadrilla del Rallat i Xampo es va encarregar de l'embolada d'Arrojado, el tercer de la nit, a qui li va tallar la corda Javi Ruix.

Finalment, es va embolar al bou Candelero, a càrrec d'Emboladors Puçol, a qui li va tallar la corda Amadeo Flors.

Destacar una vegada més que, a pesar de dos esglais importants durant la vesprada, no ha calgut lamentar cap contratemps de gravetat.

Informa: Salva Almenara Marsaga

680-desencajonada

 

12 Juliol 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres