Després de França i Méxic, els retalladors de Puçol triomfen en un espectacle de retalls inaudit a Colòmbia, sense espases ni banderilles

Després de França i Méxic, els retalladors de Puçol triomfen en un espectacle de retalls inaudit a Colòmbia, sense espases ni banderilles

La ciutat d'Ibagué acull per primera vegada en la història de Colòmbia un espectacle de retalls, en el que els retalladors de Puçol van realitzar tot tipus de sorts, esquivaments, retalls, bots amb garrotxa, bots de l'àngel, mortals, etc. Ximo Esteve i Carlos Alonso van ser els encarregats de presentar a l'afició colombiana aquest espectacle exempt de matractament cap a la figura de l'animal, la qual cosa va proporcionar una gran acollida per part de les altes esferes polítiques.

Ximo Esteve i Carlos Alonso, com a representants de l'art taurí del retall, continuen deixant l'empremta del nom de Puçol i València per la majoria de les ciutats espanyoles i per uns quants països aficionats al món del bou. La fama dels retalladors de Puçol és reconeguda gràcies a triomfs com el de les Illes Açores, Portugal, Méxic, Canadà o França. Ara, Colòmbia, país amb un gran arrelament taurí, ha pogut gaudir de l'espectacle que ofereixen estos artistes.

Colòmbia és un país amb tradició taurina, com Espanya, però mai s'havia donat, fins ara, un espectacle taurí protagonitzat per bots impossibles, trucs acrobàtics i cabrioles que posen els pèls de punta. L'art del retall enfronta al retallador i al bou, cara a cara, sense espasa ni capa, sense mort ni sang. L'espectacle del retall és una dansa vertiginosa entre home i bou, en la qual no hi ha més que la valentia del retallador i la bravura de l'animal.

Ximo i Carlos van dur a terme, el passat 23 de juny, la labor de promocionar al país de Colòmbia aquesta activitat desconeguda, amb els bous pertanyents a la prestigiosa ramaderia de l'Olivera, amb encaste Jandilla, que van donar un bon joc, sent nobles i braus. La missió de portar a descrobrir a la ciutat d'Ibagué l'art del retall va ser realitzada amb èxit ja que el p´úblic assistent, que mai havia vist gens igual, va quedar aclaparat davant de les acrobàcies que els retalladors eren capaós de realitzar i així ho va demostrar amb els seus aplaudiments constants. A més, después de finalitzar el show, diversos personatges rellevants al país i molt pròxims als senadors i a la casa presidencial, es van interessar per l'espectacle organitzat. Abans d'abandonar el país, ja s'estaven forjant noves actuacions en uns quants països i ciutats tant de Colòmbia com dels Estats Units.

La gran acollida de l'espectacle del retall es deu, principalment, a les lleis de protecció animal de països com Canadà. La visió protectora del món animal, ja siga per col·lectius o per grups polítics, no posa entrebancs a aquest art, en el que el bou no patix ferides o vexacions ni mor. Aquesta activitat respecta els drets de l'animal i satisfà la passió dels aficionats al món taurí, que gaudixen de l'encant de les acrobàcies realitzades pels nostres artistes.

Informa: Departament de Comunicació

mas-fotos_facebook

714-recortadores-colombia-3

11 Juliol 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres