“Dia del Tabal i la Dolçaina”: l'escola municipal amplia horitzons, de la baixada de caixons a la platja de Puçol

“Dia del Tabal i la Dolçaina”: l'escola municipal amplia horitzons, de la baixada de caixons a la platja de Puçol

El pròxim 11 d'agost, se celebra el primer Dia del Tabal i la Dolçaina en la platja de Puçol. Este esdeveniment únic reunirà els artistes dolçainers i tabaleters de Puçol i Museros. La festa començarà a les huit de la vesprada en la plaça Rosa dels Vents, i servirà per a commemorar els trenta-dos anys de vida de l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina de Puçol, amb el suport de la Penya Cristal Dior.

L'Associació Cultural Falla la Marjal i l'escola municipal, amb la col·laboració del Consolat de Mar, ja estan ultimant els detalls finals per al Dia del Tabal i la Dolçaina, que se celebra per primera vegada en la plaça Rosa dels Vents, de la platja de Puçol, el diumenge 11 d'agost.

Esta trobada coincidix amb el 32é aniversari de l'escola municipal, que ha vist créixer als artistes de la localitat generació darrere de generació i, d'ella, han eixit grups de renom com Al-Tall, Ruralia Urbana o Infussió. A banda de comptar durant quinze anys amb els artistes de la Colla dels Dimonis de Massalfassar. A més, porta darrere de si diverses gravacions excel·lents de temes tradicionals, totes dirigides per Xavier Ahuir, que han donat a l'escola un lloc prestigiós en el món de la dolçaina i el tabal.

I, encara que passe desapercebuda, el poble de Puçol li deu un dels seus segells d'identitat: l'escola ha sigut pionera a acompanyar les baixades de caixons del 7 de setembre i el Dia de Sant Joan des del seu començament, el que moltes altres localitats han admirat i imitat.

A pesar de comptar amb la seua presència en totes les baixades de caixons, l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina no ha realitzat actuacions tan habitualment en la platja, de fet, va fer la seua última eixida en un passeig amb bici fins a l'Estany en 1982: este estiu, després de trenta-un anys, torna a eixir. Sens dubte, esta és una oportunitat única per a tornar a disfrutar de la seua música.

El dia 11 d'agost, les penyes de Museros i Puçol es concentren en la plaça a les 20.00 hores i tot seguit, unes cercaviles pel passeig marítim. A les 21.30, la trobada oficial, interpretant tocates conjuntament. A les 22.00, un sopar de germanor per a dolçainers i tabaleters. Per a finalitzar, a les 23.00, actuarà per primera vegada a Puçol la Penya Cristal Dior, creadors de la cançó Dolçaina Estil i Me'n vaig a la mascletà, per a presentar la seua nova cançó de l'estiu 2013 Blanca com l'Orxata.

La Penya Cristal Dior és un grup de música que es va consolidar a partir d'una broma, al parodiar la cançó Gamna Style de Psy i convertir-la en la ja molt coneguda Dolçaina Estil. A partir del visionat massiu del seu vídeo en Youtube, la penya va arribar fins al programa de talents tu sí que vals. Des d'eixe moment, la seua fama ha crescut a un ritme desorbitat i, per si no fóra poc, són capaços de crear més èxits, amb la qual cosa, la presentació del seu nou tema Blanca com l'Orxata en la platja de Puçol, no tindrà deixalla.

Informa: Victoria Sanchis
Disseny cartells: Mirett

 708-cartel-cristal-dior

 

07 Juliol 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres