La Dipu et Beca: este estiu, un bufit d'aire fresc en l'Ajuntament de Puçol

La Dipu et Beca: este estiu, un bufit d'aire fresc en l'Ajuntament de Puçol

Este estiu, l'Ajuntament de Puçol torna a acollir distints becaris de la localitat, a través del programa de La Dipu et Beca, cofinançat per la Diputació de València. Esta beca està destinada a la realització de pràctiques per a formar els estudiants que estan cursant titulacions universitàries o cicles formatius, sempre que siguen de la Comunitat Valenciana.

Esta beca és una magnífica oportunitat perquè els estudiants puguen tindre un primer contacte amb la posada en pràctica dels coneixements adquirits en els seus estudis. A més, permet disfrutar de l'experiència de compartir un lloc de treball, la col·laboració i el treball en equip amb altres becaris i amb gent experimentada.

Amb esta ajuda, els becaris formen part de la maquinària de treball de les distintes àrees de l'ajuntament durant els mesos de juliol i agost, quatre hores al dia, de dilluns a divendres. Depenent de les àrees corresponents, els distints jóvens poden gaudir del lloc de treball durant els dos mesos, o només u.

Enguany, l'Ajuntament de Puçol compta amb trenta-set alumnes, de distints àmbits i edats. Els becats estan repartits entre una varietat extensa d'àrees, com són: Ocupació, Turisme, Jurídica-contractació, Comunicació, Festes, Benestar Social, Esports, Informàtica, Administració... Els becaris ocupen els distints centres que proporcionen servicis municipals com l'ajuntament, l'Àrea de Benestar Social, el Centre de Dia de Menors, el Poliesportiu Municipal o l'Espai Voramar.

Però no hi ha millor informació que la pròpia experiència dels becaris, per això, Miguel Salvador, estudiant de l'últim curs d'Economia i becari en el Departament d'Intervenció Econòmica i Sandra Almela, estudiant de Comerç Internacional, becària en el Departament de Personal, ens conten la seua vivència en els primers dies com a becaris de l'ajuntament. “És genial, l'any que ve intentaré repetir”, afirma Sandra, qui ja porta dos anys disfrutant d'esta beca. “Són els primers dies, però hi ha molt bon ambient, sempre et resolen qualsevol dubte”, apunta Miguel, que comença per primera vegada els dies de treball en l'ajuntament.

No importa si és la primera vegada que entren en l'ajuntament com a becaris o són veterans, els estudiants veuen tot el seu esforç acumulat en l'època docent recompensat, al posar en pràctica tot el que han aprés, d'una forma real però al mateix temps positiva i encoratjadora.

Sens dubte, La Dipu et Beca és una experiència única per als estudiants. Per a molts d'ells, la beca ha suposat un nou futur, ja que la idea d'opositar per a un lloc de treball en l'ajuntament, s'ha fet present. Però també és un bufit d'aire fresc per a l'ajuntament, on els seus treballadors, disfruten de les ments innovadores i ansioses per aprendre.

Informa i fotos: Victoria Sanchis

mas-fotos_facebook

624-becarios-de-la-dipu-2

 

05 Juliol 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres