El 12 de juny es tanca el termini d'inscripció per als 300 alumnes d'Escola d'Estiu, que se celebra de l'1 al 26 de juliol

El 12 de juny es tanca el termini d'inscripció per als 300 alumnes d'Escola d'Estiu, que se celebra de l'1 al 26 de juliol

Per primera vegada des que es va posar en marxa l'Oficina Virtual, les inscripcions per a l'Escola d'estiu a través d'Internet han superat a les realitzades de forma presencial. L'aposta municipal per facilitar als ciutadans uns tràmits més ràpids i còmodes amb el seu ajuntament comença a donar els seus fruits… no obstant, sempre es manté l'alternativa de realitzar els tràmits en persona.

Del 29 de maig al 4 de juny va estar obert el termini per a tramitar la inscripció en l'Escola d'Estiu a través de l'Oficina Virtual de la pàgina web municipal (www.puçol.es), una aposta que ja s'ha realitzat en els últims anys en les altres activitats que s'organitzen des de l'Àrea de Benestar Social (Escola de Nadal, Escola de Pasqua, Tallers d'estiu per a jóvens).

La novetat enguany és que ha calgut ampliar les places previstes per a la inscripció a través d'Internet perquè, esta vegada sí, el nombre de sol·licituds ha sigut molt superior al d'edicions anteriors: al final, 200 veïns s'han inscrit a través de l'Oficina Virtual, mentres que els 100 restants ho estan fent de forma presencial en l'Espai Social Martínez Coll, els dies 10, 11 i 12 de juny a la vesprada.

L'objectiu final des de l'ajuntament és que els tràmits es realitzen a través d'Internet, perquè és més còmode, més ràpid i es pot fer a qualsevol hora del dia i des de qualsevol part”, explica la regidora d'administració electrònica Paz Carceller. “De fet, ens han arribat notícies de veïns que han acudit a casa de familiars o amics per a realitzar els tràmits amb ajuda d'algú més habituat a l'ús de l'ordinador. Estem molt satisfets perquè comencem a aconseguir resultats en la línia que ens havíem marcat”.

No sols amics i parents han aportat els seus coneixements als menys habituats a utilitzar l'ordinador, també en l'Espai Social Martínez Coll i en l'antiga estació de Renfe, on se situen les oficines de l'Àrea de Benestar Social, han ajudat a completar les sol·licituds dels veïns i han hagut de realitzar les comprovacions que encara no es realitzen directament des de l'oficina, com la inscripció en el padró municipal o la validació dels tràmits per a donar la conformitat final a cada sol·licitud.

L'Escola d'Estiu és l'aposta més veterana que manté l'ajuntament per a ajudar els pares que treballen en èpoques en què els seus fills ja tenen vacacions: de fet, l'èxit d'esta àmplia programació d'activitats al llarg del mes de juliol ha facilitat que després es posen en marxa iniciatives semblants en altres períodes de descans escolar, com a Nadal o Setmana Santa.

El nostre objectiu és ajudar als que tenen la sort de treballar i no poden deixar tot un mes als seus fills amb els iaios o altres parents”, apunta Eloísa Rosa, regidora de benestar social. “D'ací que siga un projecte educatiu, però també molt vinculat a l'àrea de la dona, perquè amb esta iniciativa ajudem a compaginar la vida laboral i familiar a les nostres veïnes amb fills en edat escolar”.

Enguany, els 300 alumnes de l'escola es dividiran en dos col·legis públics, els més menuts en La Milotxa i els cursos més avançats a Jaume I, tots ells nascuts entre 2001 i 2009, empadronats a Puçol i amb una quota de 40 euros per acudir de l'1 al 26 de juliol, de 9 a 13.30 hores, a disfrutar d'olimpíades esportives, tallers, contacontes, jocs i, per descomptat, piscina.

Informa: Sabín
Disseny cartell: Sento Pascual

 

606-escola-estiu-1


12 Juny 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres