Si eres familiar d'un malalt d'Alzheimer, en este punt poden ajudar-te

Si eres familiar d'un malalt d'Alzheimer, en este punt poden ajudar-te

A mitjan de maig, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Camp de Morvedre i Puçol (Afacam) va firmar un acord de col·laboració amb l'Ajuntament de Puçol per a col·laborar en la lluita contra esta malaltia. Una de les activitats que ara al juny comença a potenciar-se és el punt d'informació situat en l'Espai Social dels Majors l'últim dimecres de cada mes.

Quan el president d'Afacam, Antonio Grau, va estar el 14 de maig a Puçol per a firmar el conveni anual de col·laboració, que suposa una aportació directa de 3.000 euros per part de l'ajuntament, es va parlar entre altres coses de com augmentar les activitats per a ajudar els malalts d'Alzheimer i, sobretot, als seus familiars.

El conveni va destinat a recolzar les tasques que l'associació realitza i que, en paraules de Carmen Pitarch, es resumixen en “una unitat d'estimulació i respir familiar per a atendre els malalts en fase inicial o mitjana, així com l'estimulació, material didàctic i un hort que els permet estar atesos durant quatre hores al dia. A més, l'última proposta és la teràpia canina, una idea innovadora per a ajudar els malalts d'Alzheimer”.

Però la reunió també va servir per a parlar de plans de futur, entre ells la declaració de Puçol com a Ciutat Solidària amb l'Alzheimer, una cosa que ja va ser aprovada en el ple del 27 de maig, així com l'organització d'esdeveniments en la població per a recaptar fons destinats a la lluita contra esta malaltia, una lluita en què el principal obstacle de partida és la falta d'informació: “L'Alzheimer és una de les malalties més desconegudes hui en dia i de les que menys es parla, només els familiars saben el que costa tindre un malalt d'este tipus en casa”, afirmava Paz Carceller, l'alcaldessa en funcions, durant la firma del conveni de col·laboració.

Per a combatre eixa carència, Afacam i l'ajuntament han creat el punt d'informació a Puçol: l'últim dimecres de cada mes, a partir de les 10 del matí, en l'Espai Social dels Majors, un treballador social d'Afacam atendrà les visites i els dubtes de qualsevol familiar d'un malalt d'Alzheimer.

No cal cita prèvia. No cal acreditar res. Només cal acostar-se a la plaça del País Valencià i preguntar pel tècnic d'Afacam. O si es preferix algun tipus d'informació prèvia, es pot sol·licitar en el telèfon 962 650 427 o en el correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

Si eres familiar d'un malalt d'Alzheimer, no oblides esta cita: Afacam pot tirar-te una mà amb grups d'ajuda, la unitat de respir i formació de cuidadors. Tu només has de recordar una cosa: acosta't al punt d'informació l'últim dimecres de mes.

Informa: Sabín
Disseny cartell: Sento Pascual

628-informacion-afacam-1

 

11 Juny 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres