De l'11 al 13 de juny, cine taurí amb Palomo Linares, Paco Camino, El Juli i el Museu Taurí de València

De l'11 al 13 de juny, cine taurí amb Palomo Linares, Paco Camino, El Juli i el Museu Taurí de València

Amb l'arribada del mes de juny, Puçol recupera la seua activitat taurina després del parèntesi que s'obri darrere del bou de Sant Antoni, allà pel mes de gener. I ho fa amb distintes activitats: d'una banda, el concurs de foto taurina; d'un altre, la setmana taurina i el bou de Sant Joan; i finalment, amb la Setmana de Cine Taurí, que enguany se celebra de l'11 al 13 de juny en l'Espai Jove.

D'uns anys a esta part, al tradicional bou de Sant Joan i a la Setmana Taurina s'ha unit la no menys tradicional Setmana de Cine Taurí, que enguany celebra la seua octava edició, però que ja es realitzava en el nostre poble allà pels anys 50 i 60 del segle XX, i va ser al començament d'este segle quan un grup d'aficionats nostàlgics es va plantejar recuperar del baül dels records esta unió de cine i bous.

Al llarg d'estes huit edicions s'han projectat la pràctica totalitat de pel·lícules clàssiques d'aquella època, a més d'algunes recents, com a Sang i arena amb Sharon Stone, la biografia Belmonte rodada en 1995 o el Manolete d'Adrian Brody i Penélope Cruz.

Enguany obrim la setmana el dimarts 11 de juny, amb una altra de les pel·lícules clàssiques d'aquella època: Fray Torero, interpretada pel destre sevillà Paco Camino, rodada en 1966 per José Luis Sáenz de Heredia, amb la participació d'intèrprets com Antonio Garisa, Agustín González, Sancho Gracia i José María Prada, entre altres.

Com a tancament de la setmana, el dijous 13 de juny, un altre clàssic: Solos los dos, interpretada pel torero Sebastián Palomo Linares i Marisol, dirigida l'any 1968 per Luis Lucia a partir d'un guió del prestigiós Jaime de Armiñán i comptant a més amb música i cançons del duo Juan i Júnior, noms de prestigi i èxit en aquella època.

A estos dos clàssics s'unix, per a completar la trilogia d'enguany, un documental realitzat per Canal + a França i titulat El fenomen El Juli: Nascut per a torejar, que narra els començaments professionals del torero madrileny, des dels seus primers passes fins a la correguda de la Beneficència de l'any 2000, quan el torero tenia 17 anys.

A este interessantíssim document gràfic s'uniran en la sessió del dimecres 12 de juny altres dos documentals breus, d'uns 20 minuts de duració cada u, ambdós propietat del Museu Taurí de València, al qual agraïm la seua col·laboració un any més en la Setmana de Cine Taurí, després de la seua incorporació el passat any amb la cessió de la pel·lícula Torero, de Carlos Velo.

Des d'estes línies no ens queda més que invitar tant els aficionats locals com al públic en general, a esta octava edició que se celebra en l'Espai Jove els dies 11, 12 i 13 de juny, amb entrada gratuïta i beguda per a acompanyar l'entrepà (això sí, cada un ha de portar el seu): a les 9 de la nit, el sopar d'aixelleta; a les 10, la projecció corresponent.

Per cert, el dissabte 8 de juny, en el Bar Ca El Rallat, també realitzarem la presentació del cartell de la Setmana de Cine Taurí, serà a la 12 del migdia, com a part de les tertúlies habituals que organitza Espai Taurí, el grup de Facebook de referència a nivell taurí en la població.

Informa: Salva Almenara Marsaga

 

04 Juny 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres