El 8 de juny, cinc activitats paral•leles permetran a grans i xicotets disfrutar de La Costera més divertida

El 8 de juny, cinc activitats paral•leles permetran a grans i xicotets disfrutar de La Costera més divertida

Cinc itineraris per a viure a límit el paratge natural: el dissabte 8, de 10 a 14 hores, t'esperem en La Costera. Una cita per a iaios, pares i fills en què podràs disfrutar de cinc activitats distintes en companyia de monitors experts per a aprendre què és un sender mediambiental, un hort d'oci, una aula de la naturalesa, un taller de fòssils, una exposició d'artròpodes… I tot gratis. Sé puntual: comencem els itineraris a les 10 del matí.

La idea d'organitzar esta jornada va sorgir de les AMPA de distints col·legis públics i concertats de la població, després d'organitzar una visita a les instal·lacions del paratge natural i comprovar que oferix moltes possibilitats per a organitzar eixides extraescolars i excursions, una cosa que tots els col·legis realitzen però a punts molt més allunyats… quan La Costera oferix el mateix i, com a mínim, amb un cost en desplaçaments molt menor: es pot arribar inclús fent un passeig.

Una vegada van comprovar la multitud de possibilitats que oferix La Costera, no sols per als alumnes de primària, sinó també per als de secundària i inclús els adults, les associacions van plantejar organitzar una jornada de portes obertes perquè els pares puguen comprovar in situ els avantatges d'organitzar alguna de les excursions del pròxim curs a un lloc més pròxim, molt atractiu i amb un cost molt menor que qualsevol de què organitzen”, explica el regidor Salvador Ávila.

El menú del dissabte 8 al matí inclou la visita als horts d'oci que tenen en marxa distints col·lectius locals, recórrer la senda botànica educativa de la mà d'un monitor especialitzat d'Acció Ecologista-Agró, disfrutar de tots els jocs didàctics que oferix l'aula natura en companyia d'un tutor, conéixer els artròpodes i altres veïns més antics de La Costera a través d'una exposició fotogràfica i d'un taller de fòssils, i, finalment, també podràs disfrutar de distintes activitats de multiaventura incloent matalafets per als més menuts… o per a aquells a què no els abellisca caminar pel paratge natural, gràcies a l'aportació de Geonatur.

És important destacar que no es tracta d'una visita turística sense més, sinó que cada activitat comptarà amb un monitor especialitzat que guiarà als grups de pares i fills perquè puguen comprendre millor cada itinerari: per això, els participants es dividiran en cinc grups que aniran rotant cada quinze o vint minuts en una activitat, una cosa dinàmica que els permetrà conéixer les dos exposicions (en la nau multiusos), la senda recentment senyalitzada (amb els ecologistes), l'aula natura (amb vídeo i jocs), els horts d'oci (que prompte complixen el seu primer any de vida) i les instal·lacions del futur alberg municipal.

Si tot funciona com esperem i el 8 de juny comptem amb un bon nombre de pares i alumnes dels col·legis de Puçol haurem donat el primer pas perquè el paratge natural municipal comence a funcionar amb normalitat”, finalitza el regidor. “No cal oblidar que, a més de les activitats d'oci i formatives de medi ambient, La Costera disposa d'un alberg, la qual cosa permet organitzar un altre tipus de visites amb allotjament inclòs, una cosa que pot interessar als col·legis d'altres poblacions”.

La jornada ha eixit avant gràcies a la col·laboració de les associacions de pares dels col·legis públics i concertats de Puçol, i també d'Acció Ecologista-Agró, Geonatur i l'Ajuntament de Puçol. Però és només un primer pas. L'objectiu final és que les AMPA de la població puguen organitzar el curs pròxim excursions i jornades ludicoeducatives amb un cost econòmic menor que les que estan realitzant actualment. I per a això, gens millor que conéixer totes les possibilitats del paratge natural de primera mà.

Recorda, el 8 de juny vine a disfrutar de La Costera de la manera més sana: amb tota la família, naturalment.

Informa: Sabín

604-puertas-abiertas-costera-1

 

04 Juny 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres