Els senderistes de Puçol van estar en Cirat per a despedir la temporada en el Salt de la Nóvia

Els senderistes de Puçol van estar en Cirat per a despedir la temporada en el Salt de la Nóvia

El passat 2 de juny, en la seua última eixida abans de l'estiu, el Grup de Senderisme Puçol va triar una ruta senzilla i bonica sense dificultats d'orientació, molt recomanada per als que s'inicien en la pràctica del senderisme, ja que hi ha plaques o fletxes indicatives, confeccionades per l'administració local, facilitant el seguiment de l'itinerari triat.

Hi ha dos propostes a realitzar, nosaltres vam triar l'opció del Salt de la Nóvia i tornada per la Jarica, on en la seua primera part es remunten els barrancs de la Llosa i el de Salinas, este últim fil conductor de la nostra ruta, fins a l'enclavament del Salt de la Nóvia, on un rierol constant es desploma fins un toll: paratge idíl·lic per a recrear la vista.

Una vegada contemplat l'encantador escenari, reprenem el camí i ens dirigim cap al Mirador del Salt, una terrassa cortada verticalment sobre el barranc i protegida per una barana de troncs, on hi ha una zona preparada amb taules i bancs per al descans.

Després d'un lapsus i contemplar les vistes des d'este mirador, de nou mamprenem el nostre camí per a dirigir-nos cap a la part final, els Tolls, per la pista de la Jarica, on la font homònima ens espera a peu del camí.

En un descens moderat ja visualitzem Cirat, caseriu apinyat al marge del riu Millars, els nostres fatigats peus ens dirigixen cap als Tolls, zona de banys en el llit del Barranco Salinas, on les seues refrescants aigües van posar el punt final d'esta ruta i per consegüent el final de la temporada 2012-2013.

Només em queda agrair la presència d'aquells que m'han acompanyat durant el transcurs d'esta temporada i a tots GRÀCIES, per no deixar-me sol.

Ens veiem la pròxima temporada amb noves propostes.

+ Info: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Informa: Paco Ramírez
Coordinador del Grup de Senderisme Puçol

mas-fotos_facebook

598-senderistas-salto-novia-4

03 Juny 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres