El diumenge 2 de juny, Puçol celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb la neteja de la seua platja de bandera

El diumenge 2 de juny, Puçol celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb la neteja de la seua platja de bandera

Per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Puçol, l'Oceanogràfic de València i distintes associacions de la població (Agró, Trotafons, Club de Pesca) s'unixen a veïns i voluntaris per a dur a terme una neteja a fons de la platja, tant en la zona de l'arena com en els espigons i baix l'aigua. A més, hi haurà tallers per a xiquets, un vídeo i la possibilitat de conéixer una tortuga que mai podrà tornar al mar.

El diumenge 2 de juny, al llarg de tot el matí, veïns i institucions acosten el muscle per a aconseguir que Puçol continue tenint una platja de bandera, una cosa que es pot aconseguir, entre altres actuacions, mantenint un nivell de neteja adequat dins i fora de l'aigua.

I això d'acostar el muscle no és una frase feta: els veïns i col·laboradors van a armar-se amb guants i bosses de fem per a netejar els residus que trobem en l'arena, en els espigons i en l'aigua que rodeja als espigons, tot això en col·laboració amb Acció Ecologista-Agró, el Club de Busseig Trotafons, el Club de Pesca Puçol i el personal de l'Oceanogràfic de València, que també organitza una sèrie d'activitats lúdiques i formatives per a xics i grans”, apunta Salvador Àvila, regidor de medi ambient.

Precisament la presència dels tècnics de l'Oceanogràfic és la que obri la jornada, a les 9 del matí en l'Espai Voramar, ja que realitzaran una projecció sobre l'encallament de cetacis, un tema sobre el qual hi ha una gran sensibilitat en estos moments a causa del dofí que va quedar atrapat en les aigües del port de València.

Després de la xarrada explicativa, els assistents es concentraran en la plaça Rosa dels Vents per a distribuir-se en grups i començar la neteja de la platja. Bosses i guants corren per compte de l'organització, l'esforç el posen els veïns i associacions participants. En principi, està previst que durant dos hores els adults realitzen les tasques de neteja de l'arena en col·laboració amb Acció Ecologista-Agró, dels espigons junt amb el Club de Pesca Puçol i, si algun s'anima a portar el seu escafandre, pot col·laborar amb els socis de Trotafons en la neteja del fons marí junt amb els espigons.

Perquè els més menuts disfruten al mateix temps i estiguen atesos, els tècnics de l'Oceanogràfic muntaran una jaima en l'arena, enfront de la plaça de la Rosa dels Vents, on els assistents podran pintar, treballar en murals, reconéixer els distints tipus de residus i, sobretot, conéixer de prop una tortuga marina que esta vegada no serà tornada al mar, com va succeir el passat any, ja que esta ha perdut dos de les quatre potes en un accident amb hèlices d'embarcacions: si fóra llançada al mar moriria en poc de temps, per la qual cosa és una tortuga que cuiden i mimen més que a cap altra, perquè mai la podran tornar al Mediterrani.

Una xarrada explicativa sobre els residus arreplegats i distints tallers educatius posaran fi a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient en la platja de Puçol, que pot presumir un estiu més d'haver obtingut la bandera Blava gràcies, entre altres coses, a l'esforç de veïns i col·lectius que es mullen per a mantindre-la neta.

El diumenge 2 de juny tens una oportunitat única per a mullar-te tu també: a les 9 del matí comença la festa en l'Espai Voramar. Comptem amb tu.

Informa: Sabín

424-dia-medio-ambiente-1

 

01 Juny 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres