El Museu a l'aire lliure es trasllada junt amb el mar: cinc jóvens pintaran els seus grafiti el 22 de juny en la platja

El Museu a l'aire lliure es trasllada junt amb el mar: cinc jóvens pintaran els seus grafiti el 22 de juny en la platja

El dimecres 29 de maig es van reunir representants de l'Ajuntament de Puçol i d'Iberdrola per a triar els cinc finalistes de la tercera edició del concurs de grafiti Murs per a… que enguany incorpora dos importants novetats: no hi ha un guanyador únic i els centres de transformació que es van a pintar estan situats en la platja de la població.

El concurs de grafiti Murs per a… va nàixer com una iniciativa conjunta de la Regidoria de Joventut i d'Iberdrola, amb l'objectiu d'aconseguir una millor aparença per als centres de transformació elèctrica situats en distintes zones de la població. En el fons es tractava d'oferir un espai adequat als jóvens artistes i, amb la suma dels grafiti pintats, muntar un Museu a l'aire lliure en distints barris.

La primera edició es va celebrar en el polígon de servicis Mes de Mur, junt amb la Prefectura de Policia Local, i va servir per a constatar que, efectivament, el respecte a l'obra entre els grafiters existix i, per tant, un concurs d'este tipus permet millorar l'aspecte d'una zona de la població.

En la segona edició es va optar pels centres de transformació situats en l'entorn de l'Espai Jove, igualment amb excel·lents resultats… encara que també va sorgir una proposta dels propis concursants: eliminar el primer premi final, ja que els grafiters no aposten per la competitivitat, sinó per la col·laboració i l'ajuda mútua per a difondre les seues obres.

Fruit d'esta proposta dels propis interessats, enguany hem canviat les bases i no hi ha cinc finalistes entre els que es tria després el guanyador del primer premi”, explica el regidor de joventut, José Mª Esteve. “Hem optat per repartir eixos diners del primer premi entre els cinc finalistes, perquè disposen de més esprai i materials amb què pintar, una cosa que ajudarà a fer que les cinc obres finalistes tinguen un millor acabat”.

I eixes cinc obres es van triar el dimecres 29 de maig en l'ajuntament. El jurat estava format per Paz Carceller (alcaldessa en funcions), José Mª Esteve (regidor de joventut), José Luis Gómez (tècnic de joventut), Javier Gómez (tècnic d'Iberdrola) i Sabín (tècnic de comunicació).

Una vegada analitzats els nou treballs que complien amb els requisits de la convocatòria, els cinc projectes triats són els presentats per Ronaldo Herranz, Rover Portella, Vicent Sánchez, Luis Ignacio Martínez i Juan Agustín Noll.

Una vegada triats els projectes, la nostra intenció és que es pinten tots al mateix temps i, com enguany és en la platja, la proposta és treballar el cap de setmana del 22 al 24 de juny, que és dia festiu a Puçol”, apunta José Luis Gómez. “Des de joventut estem treballant per a organitzar alguna altra activitat per als jóvens, potser un concert de rock, tot i que encara no estan confirmats els grups”.

Este estiu la platja comptarà amb el seu propi Museu a l'aire lliure… i, a més, visitar-lo serà més fàcil quan finalitzen les obres del Camí La Mar: podràs acostar-te a disfrutar-lo a peu o amb bici des del nucli urbà.

Informa: Sabín

mas-fotos_facebook

583-jurado-grafiti-4

 

30 Maig 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres