L'experta mundial Dorothy Sherman Severin parla de “La Celestina” als alumnes de l'institut de Puçol

L'experta mundial Dorothy Sherman Severin parla de “La Celestina” als alumnes de l'institut de Puçol

El dilluns 13 de maig, l'Institut d'Educació Secundària de Puçol va tindre l'honor i el privilegi de rebre la visita i compartir una xarrada-col·loqui amb l'eminent hispanista Dorothy Sherman Severin, reconeguda especialista mundial en la literatura del segle XV i en especial de La Celestina.

Nord-americana. Professora Emèrita de la Universitat de Liverpool. Especialista en Literatura del segle XV. Centra els seus estudis en una obra capital d'este segle: La Celestina, de la que defén el seu aspecte paròdic i còmic. Especialista en la Poesia de Cançoners del segle XV.

En 2009 va ser nomenada membre honorífic de la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola, distinció concedida a només uns pocs acadèmics estrangers.

És membre de nombroses associacions, com la Royal Society for the Arts, membre del Comité Executiu de l'Associació Hispànica de Literatura Medieval, entre moltes altres i prestigioses institucions.

La seua trajectòria acadèmica, jalonada per un infinitat de publicacions, se centra últimament en la recopilació i estudi de tot el corpus de la Poesia Culta Cancioneril del segle XV espanyol.

Els alumnes de Batxiller van compartir el col·loqui i van poder, abans que res, veure i escoltar una dona —eminència indiscutible en la seua disciplina— que ha dedicat la seua vida a l'estudi de la literatura espanyola, formant part de la gran tradició d'historiadors i filòlegs hispanistes anglosaxons que, al llarg del segle XX (nascuda en 1941) han enriquit, amb el seu treball, dedicació i constància, el món de la cultura i literatura espanyoles.

Informa i foto: IES Puçol

 

30 Maig 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres