Maig, mes de Tripuçol: el club triomfa a nivell autonòmic, nacional i europeu en l'últim mes

Maig, mes de Tripuçol: el club triomfa a nivell autonòmic, nacional i europeu en l'últim mes

Tripuçol no és l'únic exemple, però la seua trajectòria il·lustra com el treball ben fet en el foment de l'esport dóna resultats: fa una dècada el triatló no existia com a escola a Puçol, va nàixer com una extensió del club d'atletisme, ha anat creixent cada temporada i en l'últim mes ha arribat l'eclosió: una campiona autonòmica, un campionat nacional per equips i un campió europeu.

Quan Francisco Sanchis va plantejar crear una secció de triatló dins del Club Atletisme Puçol no imaginava que un dia eixa secció creixeria tant que s'anava a independitzar, muntaria la seua pròpia escola, un nou club i en a penes uns anys tindria campions de totes les categories imaginables.

Així de breu i meteòrica és la història de Tripuçol. Va sorgir fa menys d'una dècada com un grup més d'atletes que volia provar una disciplina desconeguda fins llavors en la població. Es va independitzar fa quatre anys, creant la seua pròpia escola de triatló i formant alumnes de totes les edats amb tal èxit que hui pràcticament no tenen places per a nous alumnes. El passat any van obrir una segona escola en El Puig, quasi coincidint amb el seu primer gran triomf: Vicente Pamblanco es proclamava campió d'Europa de grups d'edat a Astúries.

I per a deixar clara la seua vocació d'escola i de promoció de l'esport, des de fa set anys organitzen una competició de triatló en la població, amb secció escolar i també amb proves d'àmbit nacional.

Esta temporada els èxits s'han anat succeint i no hi ha una prova del calendari on no participen els xics de l'escola, els sèniors o els veterans. D'això solen donar bona conta els seus cronistes oficials, perquè Tripuçol compta amb gent com Iván García Ferre, Javier Rodríguez, Laura Torrado o Felipe Brizuela per a enviar puntualment cròniques i fotos del creixement del club setmana a setmana. Cal cuidar el planter fins en el més mínim detall.

I els èxits han començat a convertir-se en una cosa habitual. Fins a arribar a este últim mes, on Tripuçol pareix que ha tocat sostre, encara que amb eixe esperit de superació mai se sap.

El Campionat d'Espanya de Duatlón, celebrat el 27 i 28 d'abril a Pontevedra, va permetre a Tripuçol obtindre huit places per al Mundial de l'any que ve, a més d'una plata per a Vanesa Iglesias, or per a Carmen Naturil i també medalla d'or per equips en la categoria cadet.

El 5 de maig, en Pinedo, Iris Rodríguez de Dios aconseguia el campionat autonòmic de duatló, el seu segon gran premi enguany, després d'haver guanyat al gener el Campionat d'Espanya de Triatló d'hivern, a Cantàbria, i això que la tercera prova era l'esquí, una cosa difícil de practicar en l'horta valenciana.

El Campionat d'Europa a Calella, el 18 i 19 de maig, va veure com Jesús Jiménez i Marta Gimeno aconseguien el bronze en categories de grups d'edat, però també com Juanjo López El Penyo aconseguia una nova cima al proclamar-se campió d'Europa de mig Ironman, en la categoria de paratriatleta.

I el mateix dissabte 18, en el sèptim Triatló de Puçol: Inma Novella vencia en la categoria infantil i Iris Rodríguez en júnior. El planter no cessa de crear noves perles. El triatló a Puçol té un llarg camí per recórrer, ja siga nadant, a peu o amb bici.

Informa: Sabín
Foto: Francisco Sanchis Plati

560-iris-rodriguez-1_

 

28 Maig 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres