A petició de l'associació de familiars de malalts, Puçol es declara ciutat solidària amb l'Alzheimer

A petició de l'associació de familiars de malalts, Puçol es declara ciutat solidària amb l'Alzheimer

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer (Afacam) i l'Ajuntament de Puçol han firmat un nou acord de col·laboració anual en què, a més d'una subvenció de 3.000 euros, es busquen altres fórmules de col·laboració, com declarar Puçol com a ciutat solidària amb l'Alzheimer o recaptar fons per a l'associació a través d'esdeveniments esportius, culturals i socials.

José Antonio Arnau, Carmen Pitarch i Amparo Arnau, per part d'Afacam, i José Luis García Nadal, Eloísa Rosa Martínez i Paz Carceller, per part de l'ajuntament, es van reunir el passat 14 de maig per a formalitzar un any més la col·laboració entre ambdós entitats.

En principi, van firmar un conveni a través del qual l'ajuntament aporta 3.000 euros per a recolzar les tasques que l'associació realitza i que, en paraules de Carmen Pitarch, se sintetitzen en “una unitat d'estimulació i respir familiar per a atendre els malalts en fase inicial o mitja, així com l'estimulació, material didàctic i un hort que els permet estar atesos durant quatre hores al dia. A més, l'última proposta és la teràpia canina, una idea innovadora per a ajudar els malalts d'Alzheimer”.

Però la reunió va anar més enllà i fruit del diàleg van nàixer noves propostes per a ajudar a una associació que no sols ajuda al malalt, sinó també als seus familiars, de vegades els grans oblidats quan es parla de l'Alzheimer. Així van sorgir peticions per a tindre un local en la població, en el que potenciar les activitats que ja es realitzen, o obtindre altres fonts de finançament que no siguen la subvenció directa, ja que els diners escasseja en totes les institucions.

És una malaltia poc coneguda”, va assegurar Paz Carceller, que l'ha viscut en la seua família. “Només els que la patixen saben com és de dur cuidar un malalt d'Alzheimer, d'ací que qualsevol petició estem disposats a estudiar-la. Encara que lamentablement no tenim locals municipals disponibles, sí que podem plantejar una col·laboració entre la residència i centre de dia de Puçol amb Afacam i l'ajuntament, és qüestió d'estudiar la fórmula”.

I posats a estudiar fórmules, va sorgir la possibilitat d'incloure Afacam entre les entitats que poden recaptar fons amb determinats esdeveniments: no és la primera vegada que Puçol organitza actuacions musicals, esdeveniments esportius o actes dins de les festes destinats a recaptar ajuda econòmica per a col·lectius com l'Associació de Discapacitats de Puçol (Adis) o Cáritas, i el que es proposa és que l'associació de familiars de malalts d'Alzheimer també puga ser el destinatari d'alguna d'estes recaptacions.

Finalment, José Antonio Arnau va apostar per una nova via de col·laboració: la declaració de Puçol com a ciutat solidària amb l'Alzheimer: “Faura ja l'ha fet i esperem que altres poblacions de la província formalitzen esta declaració que únicament implica un suport, ja siga amb diners o amb l'organització d'esdeveniments que permeten ajudar als que ajuden als malalts d'Alzheimer”.

La proposta del president d'Afacam no ha caigut en sac foradat i en el ple del dilluns 27 de maig ja s'inclou com un dels punts a tractar.

Puçol continua demostrant que és un poble solidari, també amb els que cuiden als cuidadors de malalts d'Alzheimer.

Informa: Sabín

mas-fotos_facebook

513-firma-convenio-afacam-1

27 Maig 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres