Les pluges realcen la bellesa de la Marjal dels Moros, però potencien la presència de mosquits en la platja

Les pluges realcen la bellesa de la Marjal dels Moros, però potencien la presència de mosquits en la platja

Les intermitents pluges d'abril i maig estan potenciant la bellesa de la Marjal dels Moros... encara que també la presència de mosquits, el que ha ocasionat nombroses atencions en el Centre de Salut i la queixa dels veïns, sobretot els que viuen en la platja. La solució és senzilla, cal fumigar. Però no es pot realitzar si no hi ha almenys un període de 48 hores sense pluges, perquè no seria eficaç.

Sanival, l'empresa contractada de fumigar i per a controlar un altre tipus d'amenaces, com les panderoles o les rates, ja té tot a punt, però porta dos setmanes esperant que les pluges cessen almenys 48 hores seguides... o la fumigació no servix per a res.

Mentrestant, les pluges quasi diàries junt amb el bon temps intermitent ha portat com a conseqüència que la temperatura de l'aigua estancada estiga arribant els 14º C, que és precisament la ideal per a servir de caldo de cultiu per a les larves de mosquits i, per tant, les picadures augmenten cada dia. En el Centre de Salut de Puçol s'estima que s'han atés unes trenta persones per picadures de mosquit de diversa consideració.

Les recomanacions són les mateixes que donem en anys anteriors a l'hora d'ara: cal extremar les cures amb les aigües estancades, encara que siga en bidons sense tapa, basses per a regar, depòsits a l'aire lliure o zones humides xicotetes, i si se te'm la presència de larves, tirar unes gotes de lleixiu”, explica el regidor de medi ambient, Salvador Àvila. “Des de principis de maig està preparat el producte i també l'empresa, però la fumigació no és possible si plou cada dia un poc, per la qual cosa no queda més remei que esperar”.

Això sí, estes mateixes pluges han permés que la Marjal dels Moros tinga un aspecte envejable, ideal en esta època de nidificació, per la qual cosa són molts els veïns i aficionats a l'ornitologia els que s'acosten a la zona nord de la platja de Puçol, per a disfrutar amb les aus i el paisatge.

Si vols passejar per la platja o la marjal, recorda, protegix-te bé, les picadures són molt, molt molestes... i disfruta del paisatge. Val la pena.

Informa: Sabín

fotos_noticia

533-marjal-moros-2

22 Maig 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres