Auge en la lluita contra l'estafa de les preferents: cal denunciar, no acceptar l'arbitratge

Auge en la lluita contra l'estafa de les preferents: cal denunciar, no acceptar l'arbitratge

Una estafa organitzada, així han definit els representants d'Auge les preferents, sobretot les de les caixes d'estalvis, que en aquell moment no disposaven dels fons que els exigia Europa i, davant de la negativa dels grans inversors, van decidir acudir als xicotets inversors, és a dir, a la gent de peu, per a aconseguir els fons, en la majoria dels casos amb enganys i mitges veritats.

El dimarts 14, l'Associació d'Usuaris de Banca, Auge, ha impartit una xarrada als afectats per les preferents en l'Espai Social La Barraca. Ha sigut una reunió dividida en dos parts molt dinàmiques: en la primera, els representants de l'associació han sintetitzat el frau amb poques paraules i missatges molt clars; en la segona, els assistents han preguntat… quasi sempre tirant amb bala.

Després de recomanar als afectats que no accepten l'arbitratge, ja que l'organisme que ho proposa és el que representa a una de les parts, en este cas les entitats bancàries, des d'Auge aposten per acudir als tribunals de forma individual, perquè cada cas ha de ser analitzat pel jutge de forma independent, però recolzats per qualsevol de les associacions d'ajuda als afectats (Auge és una més, no l'única) perquè, entre altres coses, esta forma d'actuar permet als veïns estalviar-se les taxes judicials de recent creació...

No cal ni dir-ho que al final de la xarrada els veïns han acudit a apuntar-se per a la següent reunió, en la que es tractarà un a un el cas de tots els inscrits i es revisarà la seua documentació per a tramitar la seua denúncia en el jutjat.

La protesta contra les preferents, definitivament, està en auge.

Informa: Sabín

fotos_noticia

516-auge-expone-2

 

15 Maig 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres