El dijous 16, Tyrius reunix 400 dones de la comarca a Puçol per a commemorar els 25 anys de l'associació

El dijous 16, Tyrius reunix 400 dones de la comarca a Puçol per a commemorar els 25 anys de l'associació

La reunió comarcal que cada any realitza l'associació de dones Tyrius, el 16 de maig se celebra a Puçol per a fer-la coincidir amb una efemèride especial: l'associació complix 25 anys en la població, per la qual cosa ha muntat una exposició commemorativa, un vídeo, visites a l'ajuntament, l'església, la Casa de Cultura i La Barraca… i, per descomptat, la fi de festa serà amb un dinar.

Entorn de 400 dones han confirmat la seua assistència a la trobada comarcal, encara que eixa denominació cal matisar-la: “Puçol pertany oficialment a l'Horta Nord, però en les nostres trobades també participen algunes poblacions del Camp de Morvedre que per la seua proximitat geogràfica se senten més pròximes a nosaltres”, explica Pilar Bosch, presidenta de Tyrius a Puçol.

Així les coses, el dijous 16 de maig, a les 10.30 del matí arribaran a la muralla de l'antic camp de futbol autobusos procedents de poblacions com Sagunt, el Port de Sagunt, Algimia, El Puig, Estivella, Petrés, Alfara de la Baronia, Quart dels Valls i Albalat dels Tarongers, que s'uniran a les sòcies de Puçol per al seu tradicional trobada.

Els actes oficials començaran a les 11 del matí amb la recepció oficial en l'ajuntament… encara que millor caldria dir en la plaça, perquè en el saló de plens cap menys d'un centenar de persones i Tyrius desplaçarà quatre vegades eixa quantitat.

Després, visita a l'església dels Sants Joans i passeig fins a la Casa de Cultura, on es realitzarà un vi d'honor i, ja en la sala d'actes, la projecció d'un vídeo elaborat per l'Emissora Municipal de Televisió de Puçol, on s'arrepleguen imatges d'estos cinc lustres de vida de la primera associació de dones que es va crear a la població allà per l'any 1988.

Acabada la projecció, sobre l'1 del migdia, les participants es traslladen a l'Espai Social La Barraca, on s'exhibix des de dimarts passat una exposició d'obres realitzades en els tallers durant estos 25 anys: “És una mostra de les peces realitzades per les nostres sòcies en els tallers d'esmalt, tul, pintura i boixets. No sols hem arreplegat treballs elaborats este curs, sinó també d'anys anteriors, ja que l'ocasió ho mereix i, al cap i a la fi, és una mostra del nostre 25 aniversari”, explica la presidenta.

Finalment, a les 2.30 del migdia, en el restaurant Puçol, es realitza el dinar oficial, al que estan invitats els alcaldes i regidores de la dona de les poblacions participants i en la que l'ajuntament entregarà una bossa amb distints detalls per a les participants.

En el dinar també estaran presents la fundadora de Tyrius fa 25 anys, Ramona Ramón, a qui tots coneixen com Concheta, i les tres presidentes que ha tingut l'associació local fins hui: Asunción Panadero, Eloísa Rosa Martínez (actual regidora de la dona) i la ja esmentada Pilar Bosch.

Informa: Sabín

460-encuentro-tyrius-1

 

15 Maig 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres