Hi ha assignatures que no tenen preu, com la solidaritat… d'això saben molt en el col•legi La Milotxa

Hi ha assignatures que no tenen preu, com la solidaritat… d'això saben molt en el col•legi La Milotxa

Els 261 alumnes i els 18 professors del col·legi públic La Milotxa han passat dos mesos treballant en un taller els resultats del qual no han pogut emportar-se a casa: anaven destinats al mercat ambulant solidari, una proposta educativa que ja complix 15 anys i que permet als alumnes dissenyar tot tipus d'elements quotidians que després poden adquirir els pares, amics, veïns i la resta de visitants per un euro.

Multitud de veïns s'han acostat en el matí del dimarts 14 de maig al col·legi La Milotxa per a aportar un euro per eixe treball realitzat pels alumnes i, sobretot, per la il·lusió per veure com xiquets i xiquetes d'infantil aprenen el que és ser solidaris amb les quatre ONGs amb les que col·labora La Milotxa: Intermón, Médicos sin fronteras, Ajuda en acció i ASOM (Associació per a la Solidaritat amb el Món).

Separallibres, màscares, titelles, imants, pinces clips, cordes, pots decorats, bots portallapis, palmitos, carpetes… Tot a un euro, gràcies al material aportat pel col·legi i el treball realitzat pels 261 davall la supervisió dels 18 professors i amb la col·laboració dels alumnes del Centre de Dia Martínez Coll.

Dos mestres, María José i Loli, han sigut les coordinadores de tot el treball en este taller en què, com a excepció, els alumnes ni es porten el disseny a casa ni posen el nom en els seus treballs, perquè es tracta que els pares no compren el que ha dissenyat el seu fill, sinó que col·laboren en una causa solidària”, afirma Pedro Gómez, el director de La Milotxa.

Quinze anys porten realitzant el mercat ambulant solidari, pràcticament esgotant els seus productes edició darrere edició. El matí del 14 de maig amaneció plovent a Puçol, no obstant les mares de l'AMPA, que col·laboren amb el projecte adoptant el paper de venedores del mercat ambulant, van dir que calia muntar.

I van muntar, això sí, aprofitant la zona coberta del pati, per si de cas.

Però la pluja va parar. I a les 12 del migdia, quan es van obrir les portes als visitants ocasionals, el sol lluïa. Per allí van passar pares, amics i veïns dels alumnes, però també les alumnes del cicle formatiu d'educació infantil de l'institut, les futures professores de la població, i com és habitual es van deixar caure els regidors Eloísa Rosa i José María Esteve, junt amb l'alcaldessa en funcions Paz Carceller.

Tots van comprar. No hi havia opció: havien de col·laborar amb la il·lusió d'estos alumnes que poden presumir de tindre la seua primera matrícula en una assignatura i això que en infantil no hi ha estes qualificacions: excel·lent cum laude per a tots ells.

Hi ha assignatures que no tenen preu: el mercat ambulant solidari de La Milotxa és una d'eixes matèries impagables. Enhorabona a tots els que ho fan possible.

Un gran exemple del que és educar en valors.

Informa: Sabín

fotos_noticia    mas-fotos_facebook

512-mercadillo-milotxa-2

15 Maig 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres