Article d'UPiD del mes d'abril: “Mitjans de comunicació”

Article d'UPiD del mes d'abril: “Mitjans de comunicació”

El ple del 26 de març del 2012 va modificar el Reglament de Mitjans de Comunicació Local, aprovat en 2008, per a permetre la publicació d'un article mensual en la web municipal als partits polítics que es van presentar a les eleccions municipals i no van aconseguir representació en l'ajuntament. Este és el text d'Unió, Progrés i Democràcia d'abril, titulat “Mitjans de comunicació”.

Parlàvem en el nostre anterior article sobre la transparència, del significat que per a UPiD té este concepte, quant a informació accessible i actualitzada i amb un llenguatge comprensible per al ciutadà.

Ve este recordatori a conte del tancament, desmantellament o com vullguen anomenar-lo, de la nostra televisió local, l'entranyable EMTV que ha donat vida i reflectit la història i esdeveniments de la nostra població en els últims 27 anys.

Ens pareix lloable la idea de digitalitzar tots els arxius de què es disposen, però també volem proposar-li al nostre govern municipal que els faça accessibles a tots els ciutadans i s'habilite la seua descàrrega per a aquells que apareixen en les seues imatges i vullguen posseir eixos moments.

És fàcil la crítica i podem unir-nos a ella, però en la mateixa mesura que critiquem els AVE sense passatgers, els aeroports sense avions, tampoc és raonable una televisió que no emet televisió. Culpables? N'hi ha en els AVES, aeroports i tants altres excessos i avinences i n'hi ha en el desmantellament de l'EMTV.

Són els mateixos, PPSOE que ens han governat a escala nacional o local. No poden tindre massa credibilitat els que critiquen el desmantellament de la televisió local i poc van fer per a fer-la viable quan eren ells els que governaven. “Entre tots la van matar i ella sola es va morir”. No és cert, hi ha hagut responsables.

Esperem i desitgem que es dote adequadament per al seu bon funcionament a la televisió per internet perquè continue informant de quant succeïx en la nostra població.

La secció local d'UPiD no volem sostraure'ns a comentar el títol de l'article del PP en la WEB, “Els populars miren al futur”. Certament creiem que esta frase reflectix amb exactitud la situació en què es troba el govern del PP-PAVALUR en el nostre poble, estan “ancorats” en el futur, valga la paradoxa, esperant que escampe, “el demà serà millor” ens vénen a dir.

En UPiD els volem demanar que retrocedisquen al present i afronten els molts reptes que tenen i que en anteriors articles els hem anat exposant. Només des del present possibilitarem un futur millor.

En els últims temps han aparegut pagines en internet i també a través de les xarxes socials que ens parlen de Puçol, entre elles voldria citar la de L'alternatiu, que ens oferix notícies i una gran varietat d'informació com el temps en la nostra localitat, els esdeveniments que es van a realitzar o s'han fet, hi ha seccions d'esports, d'opinió, un apartat de queixes molt encertat que haurien de tindre en compte nostre govern local com és el dels cotxes aparcats en les voreres i que impedixen el pas dels vianants.

Des d'UPiD els volem proposar que facen més accessible la web de l'ajuntament, que siga més interactiva i els ciutadans puguem participar amb les nostres propostes o les nostres queixes, que siga de tots.

Una opinió d'Unió, Progreso i Democràcia

 

12 Maig 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres