Ja està obert el termini d'inscripció per a Puçol XS, el segon festival de curtmetratges en l'Espai Jove

Ja està obert el termini d'inscripció per a Puçol XS, el segon festival de curtmetratges en l'Espai Jove

El segon festival de curtmetratges canvia de nom, ara és Puçol XS, però no de dates, es manté a l'octubre, i tampoc d'objectius: aspira a convertir-se en una plataforma per als cineastes de la comarca i, paral·lelament, en un punt de trobada perquè gent jove mostre les seues últimes creacions en l'Espai Jove. A més, enguany ve amb un germà menut.

L'any passat va nàixer una proposta destinada a potenciar el món del curtmetratge a Puçol. Aquella primera edició experimental es va realitzar a l'octubre en l'Espai Jove i es va anomenar The Curts Festival. El guanyador del certamen va ser Aquel no era yo, un film d'Esteban Crespo que posteriorment també es va alçar amb el Goya al millor curtmetratge.

Una vegada avaluats els resultats, la segona edició ja està en marxa i arriba amb moltes novetats: un termini d'inscripció més ampli, dos seccions competitives, el suport de distintes entitats i col·lectius locals, la creació d'un mini festival de curts exprés i el més visible d'entrada, el canvi de nom.

L'elecció de Puçol XS remet d'alguna forma a les talles utilitzades en altres àmbits, com la roba, i com parlem de curts vam buscar una denominació per a eixa duració, que podria ser la XS”, explica el tècnic de joventut José Luis Gómez. “A partir d'esta elecció hem classificat les distintes seccions utilitzant la mateixa idea: XS ESP per a la categoria nacional, XS CVA per als curts de la Comunitat Valenciana i XS PRES per als treballs realitzats en la nova secció de curts exprés”.

La germana menuda, la secció de curts exprés, naix amb la intenció de ser un suport als nous creadors de la comarca: es tracta d'organitzar un taller teoricopràctic sobre com realitzar un curt en a penes un parell de dies, dirigit a jóvens que desitgen aguaitar per primera vegada en un festival, i després proposar un cap de setmana de rodatge sobre un tema prèviament acordat.

Ha de ser una cosa senzilla i ràpida: rodar un curt en un cap de setmana i presentar-lo a la setmana següent en el festival, una cosa que compensa l'esforç de gent jove que està començant”, sintetitza José Alonso, el qual ha dissenyat el cartell i també col·labora en l'organització del XS PRES a través de la jove productora FilmGamers, una de les incorporacions a l'organització d'esta segona edició.

Junt amb ella repetix José Manuel Muñoz com a coordinador del comité de selecció, en col·laboració amb la productora valenciana Jacks in the Box i, en l'apartat del jurat i de la difusió del festival, també repetix la revista de cine Encadenados, editada per l'associació cultural del mateix nom amb seu a Puçol.

Fins el 31 de juliol està obert el termini d'inscripció en les dos categories en què s'ha dividit Puçol XS: una d'àmbit nacional i una altra per a curts de la Comunitat Valenciana. Les bases completes es poden descarregar en la pàgina web municipal (www.puçol.es) i també a través del Facebook del festival (http://www.facebook.com/festivalpucolxs).

Informa: Sabín

logo_pdf Bases del festival de curtmetratges Puçol XS
logo_pdf Bases del concurs de curts exprés


402-festival-pucol-xs-1

 

10 Maig 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres