El 8 de juny vine a disfrutar de La Costera de la manera més sana… amb tota la família, naturalment

El 8 de juny vine a disfrutar de La Costera de la manera més sana… amb tota la família, naturalment

El 8 de juny, jornada de portes obertes en el Paratge Natural Municipal La Costera: un dia perquè els pares acompanyen els seus fills a disfrutar de l'aula natura, l'exposició de fotografies d'habitants del paratge, la senda educativa, els horts d'oci i les activitats multiaventura. Una ocasió única per a disfrutar a fons del paratge natural amb monitors que t'ajudaran a conéixer de cada projecte. I tot gratis.

El 26 d'abril, representants de les AMPA (Associacions de Mares i Pares d'Alumnes) dels col·legis La Milotxa, Lluís Vives i Virgen al Pie de la Cruz van visitar el Paratge Natural Municipal La Costera en companyia del regidor de medi ambient, Salvador Àvila.

L'objectiu de la visita era conéixer de primera mà les instal·lacions lúdiques i formatives allí existents per a buscar una fórmula conjunta que permeta organitzar activitats dels col·legis públics, concertats i privats de la població en el paratge natural de cara al pròxim curs.

Una vegada van comprovar la multitud de possibilitats que oferix La Costera, no sols per als alumnes de primària, sinó també per als de secundària i inclús els adults, les associacions van plantejar organitzar una jornada de portes obertes perquè els pares puguen comprovar in situ els avantatges d'organitzar alguna de les excursions del pròxim curs a un lloc més pròxim, molt atractiu i amb un cost molt menor que qualsevol de què organitzen”, explica el regidor Salvador Àvila.

I eixa jornada ja té data i un programa més o menys definit: el dissabte 8 de juny, des de les 10 a les 14 hores i comptarà amb distintes activitats tant per als xicotets, com per als no tan xiquets i els pares.

Una visita als horts d'oci que tenen en marxa distints col·lectius locals, recórrer la senda botànica educativa de la mà d'un monitor especialitzat, disfrutar de tots els jocs didàctics que oferix l'aula natura, conéixer els artròpodes i altres veïns de la Costera a través d'una exposició fotogràfica o disfrutar de distintes activitats de multiaventura són les propostes que ja estan confirmades.

A més, no es tracta d'una visita sense més, sinó que cada activitat comptarà amb un monitor que guiarà als grups de pares i fills a l'hora de comprendre millor cada parcel·la (una cosa especialment necessaria en la senda botànica o en l'aula natura) amb l'objectiu que la visita no sols siga divertida, sinó que servisca de botó de mostra del que trobaran els alumnes quan la visiten com a activitat escolar.

Per a portar avant la proposta és imprescindible no sols la col·laboració de totes les AMPA dels col·legis públics, concertats i privats de Puçol, sinó també d'Acció Ecologista-Agró (que té la custòdia del territori del paratge natural i explicarà la senda), Geonatur (que organitza activitats i aporta monitors) i l'Ajuntament de Puçol (que dissenya la campanya informativa i organitza la jornada de portes obertes).

Si tot funciona com esperem i el 8 de juny comptem amb un bon nombre de pares i alumnes dels col·legis de Puçol haurem donat el primer pas perquè el paratge natural municipal comence a funcionar amb normalitat”, finalitza el regidor. “No cal oblidar que, a més de les activitats d'oci i formatives de medi ambient, La Costera disposa d'un alberg, el que permet organitzar un altre tipus de visites amb allotjament inclòs, una cosa que pot interessar als col·legis d'altres poblacions i també a altres col·lectius”.

Recorda, el 8 de juny vine a disfrutar de La Costera de la manera més sana: en família, naturalment.

Informa: Sabín

fotos_noticia

489-puertas-abiertas-costera-1

09 Maig 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres