Del 9 al 16 de maig està obert el termini per a matricular els nous alumnes d'infantil en els col•legis de Puçol

Del 9 al 16 de maig està obert el termini per a matricular els nous alumnes d'infantil en els col•legis de Puçol

El 2 de maig, els directors dels col·legis públics i el concertat de Puçol es van reunir en l'Espai Social La Barraca amb tots els pares que volien aclarir dubtes sobre la matrícula dels seus fills per al pròxim curs escolar. Després de resoldre els dubtes es va recordar el calendari de presentació de sol·licituds, que comença el 9 de maig per als alumnes d'infantil i primària.

Espai Social La Barraca, dijous 2 de maig. En la mesa presidencial cinc directors: Vicen (Bisbe Hervás), Pedro (La Milotxa), Vicente (Virgen al Pie de la Cruz), Pepa (Lluís Vives) i Juan Carlos (Jaume I). Junt amb ells, la tècnic d'educació Dolores i el regidor de l'àrea, José Mª Esteve.

Enfront de tots, 40 pares amb els seus dubtes a costes. La majoria d'ells acudixen per primera vegada a este tipus de reunions perquè matricularan el seu fill de 3 anys en educació infantil. Alguns d'estos xiquets es mouen per La Barraca al seu aire: juguen, això sí, davall l'atenta mirada dels seus pares i intentant no fer soroll. Però han de jugar, són xiquets.

Des de la mesa donen solucions, conten algunes anècdotes que alleugerixen la tensió inicial d'algun pare i responen les preguntes més inversemblants: compta com un altre xiquet si a l'omplir la sol·licitud la mare està embarassada?, què passa si algú s'oblida algun document?, és necessari sol·licitar els tres possibles centres per orde o basta amb un només?... Davant del dubte presenta tots els justificants, que si no computa un document no passa res. Si algú no tria centre passa a estar l'últim de la llista. Per llei, és obligatori escolaritzar tots els xiquets de la població…

Després de la reunió conjunta dels directors i els tècnics municipals amb els pares, el dimecres 8 de maig els col·legis públics publiquen les llistes amb les places vacants en cada curs. És el pas previ per a l'inici dels distints períodes per a presentar les sol·licituds per part dels pares.

El dijous 9 comença el termini per als alumnes d'infantil i primària, i està obert del 9 al 16 de maig; els de secundària i batxillerat han de presentar la sol·licitud del 27 de maig al 3 de juny; i els de cicles formatius del 3 al 17 de juny. Tot això atenent al calendari marcat en la normativa publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

A l'hora de presentar la sol·licitud en els col·legis públics els pares han de recordar que el dijous 9 hi ha convocada una vaga de l'ensenyança pública, per la qual cosa han de tindre paciència: potser no siga el millor dia per a anar amb presses a entregar la documentació.

No obstant això, l'orde en què es presente la sol·licitud no té cap influència en la consecució de la plaça en un o altre centre, perquè la baremació la realitza la Conselleria d'Educació amb el seu programa informàtic Ítaca”, recorda José Mª Esteve. “A més, els pares poden estar tranquils perquè tots els alumnes que sol·liciten plaça a Puçol quedaran escolaritzats en la població, l'única cosa que pot variar és el centre, en funció de les vacants disponibles, una cosa que afecta només els d'alumnes d'infantil perquè en primària i secundària hi ha places de sobra”.

Les places vacants s'assignen en funció dels metres de què dispose cada aula, a dos metres quadrats per alumne d'infantil, d'ací que el nombre disponible en cada col·legi siga distint, varia en funció de la grandària de les aules, de 22 a 30 alumnes. En primària el càlcul d'alumnes per aula es realitza assignant 1,5 metres quadrats per alumne, atés que totes tenen com a mínim 45 metres quadrats, totes les aules poden arribar un total de 30 alumnes.

Una vegada realitzat el procés de sol·licitud apareixeran les llistes provisionals i serà el Consell Escolar Municipal el que haja de reunir-se per a tractar els casos dubtosos… si és que n'hi ha.

De moment, per parts, i el primer és que els nous, els alumnes d'infantil, han de presentar la sol·licitud d'escolarització entre el 9 i el 16 de maig… bo, atés que tenen tres anys, millor que la sol·licitud la presenten els seus pares.

Ells que continuen jugant, aliens a tot. Al setembre serà distint.

Més informació:

Informa: Sabín

fotos_noticia

492-directores-de-colegios-2

 

08 Maig 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres