La Fundació Copuzol continua oferint alternatives als agricultors: noves varietats de cítrics i caqui persimón

La Fundació Copuzol continua oferint alternatives als agricultors: noves varietats de cítrics i caqui persimón

El dimarts 7 de maig, a les 7 de la vesprada, en la sala d'actes de Copuzol, una nova jornada formativa per als agricultors de Puçol, siguen o no socis de la cooperativa: tècnics de l'IVIA i de Paiporta mostren les noves varietats de cítrics i també els avantatges del cultiu del caqui persimón. L'activitat forma part del Pla 2013 de formació que està realitzant Cajamar.

A l'abril, la sala d'actes de Copuzol es va quedar xicoteta per a escoltar els tècnics del centre d'Experiències de Cajamar a Paiporta parlar de les noves alternatives al cultiu dels cítrics tradicionals en l'horta valenciana. L'èxit de la proposta ha animat als organitzadors, la Fundació Copuzol i Cajamar, amb el suport de l'Ajuntament de Puçol, a continuar amb les xarrades formatives per a agricultors de la població.

En esta ocasió, Antonio López García, membre del Centre de Genòmica de l'IVIA (Institut Valencià d'Investigacions Agràries) parlarà sobre les noves varietats de cítrics amb les que ja s'experimenta en els últims temps.

Per la seua banda, José Mariano Aguilar Olivert, tècnic del Centre d'Experiències de Cajamar a Paiporta, exposarà els avantatges del cultiu del caqui en els nostres camps.

El caqui és el més estés dels cultius alternatius als nostres tradicionals cítrics, de fet ja està molt estés en els pobles de la Ribera, tot i que encara té poca presència a l'Horta Nord”, explica Salva Almenara, regidor d'agricultura. “De totes maneres, encara que es tracta del caqui roig brillant, perquè siga rendible ha d'haver sigut sotmés a un tractament en magatzem, el persimón, per mitjà del qual se l'elimina l'astringència i s'aconseguix un bon sabor, a més permet que dure més el que fa possible la seua exportació”.

Tot sobre el caqui persimón i les noves varietats de cítrics el dimarts 7 de maig a les 7 de la vesprada en la cooperativa. Si eres agricultor, encara que no sigues soci de Copuzol, no deixes passar esta oportunitat.

Informa: Sabín

463-cartel-charla-copuzol-1

 

05 Maig 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres