
La nostra cuina (28): Pasta amb tomaca i anxoves
Un plat propi de primavera i estiu, una pasta fàcil de preparar, sana, molt d'acord amb la dieta mediterrània i que abellix a qualsevol hora del dia. Ideal per a preparar amb antelació eixos dies que un preferix passejar o estar en la platja i al tornar a casa abellix prendre una cosa lleugera.
Ingredients:
―350 grams de tomaques madures trossejats
―Jolivert picat
―2 dents d'all
―Oli d'oliva
―Un poc de vitet
―Anxoves
―Tàperes
―Olives negres
―Formatge ratllat
―Sal, orenga
―Pasta, uns 80 grams per persona
Elaboració:
En una paella amb un doll d'oli, sofregim junts els alls picats, el vitet i el jolivert, si no volem que pique molt, retirem el vitet una vegada estiga fregida. Ara afegim la tomaca, les anxoves i les tàperes.
Per un altre costat bullim la pasta en un casset amb abundant aigua, un pessic de sal i un poc d'orenga.
Quan la salsa de tomaca estiga quasi acabada (seran uns 30 minuts) afegim les olives uns minuts.
Només ens falta escórrer la pasta, mesclar amb la salsa de tomaca, decorar el plat amb alguna anxova més i alguna oliva i empolvorar amb formatge.
Escribe: Charo Palamós Durbá