El 4 i 5 de maig, 200 judoques se citen en el Palau d'esports per a la Copa Valenciana de Judo Vila de Puçol

El 4 i 5 de maig, 200 judoques se citen en el Palau d'esports per a la Copa Valenciana de Judo Vila de Puçol

Judoques de categories cadet, infantil, aleví i benjamí es donen cita el dissabte 4 i el diumenge 5 de maig en el Palau d'esports de Puçol per a celebrar la primera Copa Valenciana de Judo, un esdeveniment organitzat en col·laboració amb la Federació Valenciana, el Club Olímpic, un col·lectiu de veïns disposats a potenciar el judo en la població i l'Ajuntament de Puçol.

El judo a Puçol té un nom propi: Rover Portella.

Un jove de poc més de 22 anys que ha sigut campió en totes les categories imaginables i que ja ha arribat a la Selecció Espanyola de Judo. El seu somni, representar al nostre país en les Olimpíades de Rio de Janeiro. Per a això, entrena cada dia en el gimnàs Olímpic, davall l'atenta mirada del seu entrenador, un home que el coneix molt bé, de nom Roverlein i de cognom Portella. És, a més, son pare.

Però hi ha una cosa que Rover no ha aconseguit fins ara: ser profeta en la seua terra.

I este xicotet buit és el que pretén omplir esta Copa Valenciana de Judo que ha eixit avant gràcies a l'esforç d'Amparo i Amparo, dos veïnes encabotades que el judo també siga un esport conegut a Puçol, encara que només siga perquè tenim en la població tot un campió autonòmic i nacional.

I per a promocionar un esport, gens millor que un campionat de base, d'ací que benjamins, alevins, infantils i cadets de distints clubs de la província es donen cita el dissabte i el diumenge al matí per a celebrar este primer trofeu.

Volem motivar la gent de Puçol, perquè és la primera vegada que se celebra un torneig d'esta categoria en la població”, assegura Roverlein Portella. “A més, no sols hi haurà competidors de la Comunitat Valenciana, sinó d'altres autonomies i hem realitzat contactes amb distints clubs perquè hi haja una representació francesa i una altra anglesa entre els dos-cents participants previstos”.

Si l'experiència funciona, ja es pensa a fer un pas més i l'any que ve, en la segona edició, organitzar la Copa Valenciana de Judo Vila de Puçol a nivell sènior… serà l'ocasió perfecta perquè Rover Portella siga, per fi, profeta en la seua terra.

Però molt abans de tot això està la primera edició.

I perquè funcione és imprescindible la presència del públic omplint el pavelló cobert. Això sí, màxima puntualitat perquè, com tota art marcial, el judo sent especial respecte no sols per les normes del combat, sinó també per l'horari.

Així que el dissabte, a les 10.30 hores, tots en el Palau d'esports.

Hi haurà sorpreses… i no és una profecia.

Informa: Sabín

mas-fotos_facebook

306-rover-portella

 

03 Maig 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres