Creus que la solució per al camp valencià està en el cultiu de productes alternatius als cítrics?

Creus que la solució per al camp valencià està en el cultiu de productes alternatius als cítrics?

Cajamar, Copuzol i l'Ajuntament de Puçol col·laboren en una campanya de xarrades informatives als agricultors de la població per a oferir-los alternatives amb què millorar la situació de l'horta valenciana. El pròxim 9 d'abril el tema a tractar són els cultius alternatius: kiwi, alvocat, paraguaià, argentereta…

Després de l'absorció de Caixa Rural i Caixa Camp, l'almeriense Cajamar s'ha convertit en la principal entitat interessada en temes agrícoles, com a prova la posada en marxa del Pla 2013 de Formació, dins del qual es troben una sèrie de xarrades destinades a potenciar cultius alternatius per a l'horta valenciana, fonamentalment els d'origen tropical.

Hi ha una saturació de cítrics en l'horta valenciana i molts d'ells no troben una adequada eixida, tant ací a Espanya com en l'exterior”, matisa Salvador Almenara, regidor d'agricultura. “D'ací que els estudis de Carlos Baixauli en el Centre d'Experiències de Paiporta siguen una garantia de les possibilitats d'implantar altres cultius en les nostres terres”.

Parlem de varietats en molts casos desconegudes fa unes dècades, però hui habituals en la majoria de fruiteries i grans superfícies: kiwi, alvocat, paraguaià, argentereta… Varietats que s'han adaptat amb èxit al clima mediterrani i que ara com ara són rendibles econòmicament.

Amb tot este bagatge sobre la mesa, dimarts que ve 9 d'abril, a les 7 de la vesprada, en el restaurant de la cooperativa Copuzol, Carlos Baixauli impartix una xarrada per a explicar als agricultors de Puçol —siguen o no socis de la cooperativa— quines són les possibilitats reals d'implantar ara com ara estos cultius d'origen tropical en l'horta valenciana.

No serà l'última xarrada que organitze Copuzol, perquè un dels objectius de la cooperativa és treballar en col·laboració amb l'ajuntament per a mantindre al dia als agricultors de la població”, finalitza el regidor. “A més, són cursos oberts a tots per als que no fa falta una inscripció prèvia. Basta de ser puntuals i estar el dimarts 9 un poc abans de les 7 de la vesprada en el restaurant Copuzol”.

Doncs això, cal estar al dia… i a l'hora.

Informa: Sabín

321-cartel-cooperativa-1

 

26 Març 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres