La Junta Local Fallera de Puçol va celebrar el seu 25 aniversari amb un correfocs de dimonis… passat per aigua

La Junta Local Fallera de Puçol va celebrar el seu 25 aniversari amb un correfocs de dimonis… passat per aigua

Volien alguna cosa especial i el van aconseguir: a pesar de la falta de pressupost, a pesar de l'absència d'horaris lliures, a pesar de tot, la Junta Local Fallera va aconseguir organitzar la celebració dels seus 25 anys de vida el diumenge 17 a la vesprada: va ser un correfocs a càrrec dels dimonis de Massalfassar… bo i també de la pluja, que no va voler perdre's una celebració tan especial.

Van vindre vint dimonis de Massalfassar, encara que després es va sumar molta més gent, com és habitual en este tipus d'actes”, recorda el president de la junta, José Luis Muñoz. “Amb el que no comptàvem és amb la pluja, que també es va sumar a la celebració de l'aniversari, encara que la gent va aguantar davall dels balcons o on va poder. Hi hi havia ganes de disfrutar del foc”.

I no sols el públic, també les falleres majors, que eren les encarregades d'obrir el correfoc amb les torxes enceses, van aguantar estoicament l'aigua que, curiosament, només va caure durant l'hora que va durar l'espectacle: abans i després, ni una gota.

Coses de la meteorologia.

A qui no li va importar gens ni miqueta que el foc i l'aigua es mesclaren en la celebració va ser als més jóvens i als més atrevits —ambdós coses solen anar de la mà en este tipus d'esdeveniments un poc més arriscats—, que van disfrutar com mai veient com sobre els seus caps queien gotes d'aigua i de foc.

Una mescla certament curiosa.

I encara que hi hi havia perill pels esvarons, els que més van agrair la pluja van ser els fotògrafs previnguts —sí, els que portaven paraigua—, podien fer fotos aprofitant la llum que reflectia el sòl: unes imatges molt més lluminoses. Els menys previnguts poden presumir d'imatges plenes de gotetes d'aigua en l'objectiu… a vegades també resulten curioses.

Veure tanta gent refugiada davall els balcons, en els arbres i, els més previnguts, davall el paraigua, demostra que un correfocs, amb el seu foc i la participació directa dels veïns, és un acte que encaixa molt bé en la programació de falles”, finalitza José Luis. “Proposarem a les següents juntes locals que mantinguen esta activitat com una cosa permanent, com són l'exposició del ninot o la cavalcada. Esperem que ho tinguen en compte”.

Per tant això, que el tinguen en compte… i si pot ser un correfocs sense aigua, millor.

Informa: Sabín

fotos_noticia mas-fotos_facebook

283-correfocs-dimonis-3

 

19 Març 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres