La Junta Local Fallera i les sis comissions de Puçol tanquen els actes conjunts amb l'ofrena de flors

La Junta Local Fallera i les sis comissions de Puçol tanquen els actes conjunts amb l'ofrena de flors

El dilluns 18 a la vesprada no hi havia parcs infantils ni altres activitats paral·leles, tota l'atenció del món faller es concentrava en l'ofrena de flors a la patrona de Puçol, la Mare de Déu al Peu de la Creu, ofrena a què no es van sumar altres col·lectius locals, només les sis falles i la junta, seguint l'itinerari habitual i en l'orde que ja ve marcat des de fa anys.

Perquè tots tinguen clar l'orde d'intervenció en els actes conjunts, com la cavalcada o l'ofrena de flors, des de fa anys la junta local marca eixe orde, que va corrent un torn cada any, una cosa molt senzilla i molt democràtica”, explica José Luis Muñoz, el president de la Junta Local Fallera.

Enguany eixe orde és el següent: primer els representants de cada falla en la junta local i, després d'ells, Molí de Vent, Hostalets, Camí La Mar, Picaio, l'Antiga Muralla i Palau-La Torre. L'any que ve, el primer de la llista passa al final i tots pugen un lloc.

Molt senzill, ja el deia el president.

En canvi resulta menys senzill explicar per què en les últimes edicions d'esta ofrena no s'han sumat altres associacions de Puçol, una cosa que sí que succeïa fa un temps: “També és molt senzill explicar-lo. En els últims dos anys la junta no ha rebut peticions per a participar en l'ofrena, una cosa que si es produïx per descomptat estudiarem i el lògic és que se sumen, com ja succeïa abans, però no és una cosa que depenga de nosaltres, sinó que altres col·lectius ho sol·liciten”, apunta el president.

I ja que estem amb la senzillesa i els distints col·lectius, constatar com s'ho munten els papis de les falles. En un dia en què elles porten tradicionalment el ram, moltes opten per desplaçar també el carret dels bebés, però no totes. Alguna falla preferix muntar la seua pròpia “comitiva” de papis amb carrets, mentres elles lluïxen trage i ram de flors… una imatge certament curiosa.

Després del recorregut habitual per les avingudes Font de Mora i València i el carrer Sant Joan, els fallers van anar depositant els rams en la porta de l'església dels Sants Joans, on al final tots els presidents i falleres majors es van realitzar la foto de família junt amb els representants de l'ajuntament i de la junta local.

I després de la foto, ràpidament a desfer-se del vestuari i posar-se un poc més còmode, perquè la nit del 18 és l'última nit de festa —després, en la del 19, també hi ha festa, però no falten les llàgrimes— i totes tenien organitzades les seues pròpies activitats: algunes, com Molí, amb l'orquestra com a protagonista; altres, com Hostalets, amb els playbacks suspesos la nit anterior per la pluja; i alguna, com Camí La Mar, inclús tenia temps d'acudir a l'ofrena de flors de València capital.

Va ser una nit molt, molt llarga, sens dubte.

Informa: Sabín

mas-fotos_facebook mas-fotos_facebook mas-fotos_facebook

285-papis-con-bebes

 

19 Març 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres