L'Any Internacional de l'Esfera de l'Aigua, punt de partida de la falla del col•legi Virgen al Pie de la Cruz

L'Any Internacional de l'Esfera de l'Aigua, punt de partida de la falla del col•legi Virgen al Pie de la Cruz

Tots els alumnes del centre han treballat en la creació de la falla: els de secundària amb l'estructura central, els d'infantil i primària s'han ocupat de la resta de ninots d'este poblat monument ple de xicotetes aportacions extretes de llibres, pel·lícules i l'entorn quotidiana, amb l'aigua com a protagonista.

El 20 de desembre del 2010, l'Assemblea General de les nacions Unides va triar 2013 com l'Any Internacional de l'Esfera de l'Aigua. Per a celebrar este esdeveniment, els professors del col·legi concertat Virgen al Pie de la Cruz van triar l'aigua com a tema central de la falla en què participen els alumnes d'infantil, primària i secundària.

En realitat els alumnes han reorientat d'alguna forma este tema tan abstracte cap a la literatura amb temes marins”, explica Montse Palop, professora del centre i coordinadora del tema faller. “Així que en la nostra falla trobem referències a molts mites de la història de la literatura”.

Moby Dick, Canyes i fang o 20.000 llegües de viatge submarí són alguns dels temes abordats per una falla en què el més difícil ha sigut coordinar els exàmens trimestrals de secundària amb la preparació de la falla, d'ací que Montse aposte per canviar l'orde d'activitats per a l'any que ve: “és preferible que els majors treballen en la falla al gener i ara al març s'enfronten als exàmens sense altres obligacions externes. Per la seua banda, per als d'infantil i primària poden començar al febrer com fins ara”.

Una vegada preparats els distints elements per part dels alumnes, amb la imprescindible col·laboració d'alguns pares, durant el matí del divendres 15 es va celebrar la plantà i la visita oficial de l'alcaldessa Merche Sanchis i el regidor de falles, José María Esteve, acompanyats del director del centre, Vicente Durbá.

Al migdia es va obrir la porta per als pares i, sobre les 15.30 hores, la cremà, precedida d'un castell i acompanyada de xocolate i xurros per a tots, gentilesa de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes, que no sols paga ambdós activitats sinó que també s'ocupa de repartir-la als xiquets, professors i pares assistents.

Com sempre, va haver-hi molts pares, iaios i amics que es van sumar a la festa.

Informa: Sabín

mas-fotos_facebook mas-fotos_facebook

278-falla-virgen-pie-cruz-1

 

18 Març 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres