La festa medieval del Centre de Dia Martínez Coll: un viatge al passat… acompanyat de molts amics

La festa medieval del Centre de Dia Martínez Coll: un viatge al passat… acompanyat de molts amics

Imaginem les ciutats de l'Edat Mitjana omplida de persones recorrent uns carrers i places ornamentades amb escuts i banderes. Racons ocupats per artesans afaenats en consciencioses tasques i amb multitud de xiquets escarotant animals i rodejats d'aromes derivades de dolços elaborats a base de mel i ametles. Carrers bulliciosos, sobreïxents de vida i d'evocadores músiques procedents d'arpes, tambors o flautes.

Per tant en una cosa semblant, salvant les distàncies, es va convertir la Festa Medieval de la Falleta Coll que enguany representava un cavall de Troia que no va tindre necessitat derrocar muralles per a entrar en una plaça plena de veïns, col·laboradors, pares, mares, xiquets... i enrenou.

Així, la màgia d'una espontània concòrdia va arribar a la plaça del Centre de Dia de Menors Martínez Coll un 14 de març del 2013. I ho va fer de la mà d'un elenc de persones a qui agrairem sempre la seua disposició i esforç.

Paco Almenara va aportar els seus xicotets i entranyables burros, que van poder arreplegar per cents carícies de xiquetes i xiquets captivats per la suavitat dels seus lloms i la tendresa de les seues mirades.

Enrique El Carreter, ens va acostar les seues tradicionals creacions, producte de molts anys de bon ofici i d'un insòlit amor a tot tipus de carruatges.

Hajar Amesnaou, que de nou va decorar amb sinuoses flors i belles lletres d'henna desenes de braços, centenars de monyiques i milers de turmells.

L'Associació de Colombaires de Puçol amb els colorits dels seus coloms a l'inici de la vesprada, van tornar a cobrir el cel de la nostra plaça com a auguri favorable d'una jornada plàcida i jovial.

El Col·lectiu de Dones Musulmanes, participants en actes i projectes de l'Àrea de la Dona, de les mans i repujades del qual safates van brollar dolços tan sorprenents com deliciosos i... aquell aromàtic te.

Patxo i els seus amics (i fill), els que van animar la vesprada a base de notes de tabal i dolçaina, i que van aconseguir que la festa pareguera més alegre i el capvespre molt més lluminós.

273-falla-medieval-5

Um Yarasun, que van aportar enigmàtiques mirades, refinats vels, sensuals ritmes, cadencioses danses i harmoniosos malucs.

Puçol Ràdio Control, que gràcies al company Carlos, va atraure als xavals amb la seua exposició de diversos models de cotxes despertant un enorme interés pel món del motor i del control remot.

Criripiorca! —Activitats Escolars i Extraescolars— que ens va facilitar els tallers de Globoflexia i Pintura Facial.

L'escola de Kung- Fu de Paco, els aguerrits combatents de la qual van sorprendre el públic amb els seus exercicis ancestrals i fascinants sabres.

Oussama Alouate i XIX Production House, els que a través dels seus watts i decibels van disposar també de música a la plaça.

Els músics i vocalista de Domigueles, que van tancar la vesprada magnificament sonant per The Police, Marc Bolan, Antonio Vega o Rory Gallagher.

I gràcies a tots els menors, pares, iaios, companys de departament, veïns i assistents, que van permetre que el Centre de Dia de Menors Martínez Coll haja pogut dur a terme una intervenció socioeducativa de caràcter comunitari, que perseguix objectius que es descriuen amb paraules extremadament tècniques i que es materialitzen en projectes com el vist i viscut, que reflectix una comunitat unida, encoratjada per esforços cooperadors per a perseguir objectius comuns, una comunitat que, amb el suport dels Servicis Socials municipals, tracta de construir canals entre els diferents grups socials per a l'enteniment comú i perquè la major part de les persones puguem trobar aquells mitjans necessaris que puguen permetre'ns aconseguir el benestar en el nostre entorn social més immediat, en este cas, el nostre poble.

A tots, gràcies per permetre'ns abordar la nostra comesa d'esta manera, en el que de sobte oblides estar treballant. Així com per permetre'ns continuar perseguint el nostre objectiu professional de l'única manera que considerem possible: treballant mà a mà amb els nostres usuaris.

Informa: Alfredo Carlos Torres
Tècnic Mitjà Servicis Socials

fotos_noticia mas-fotos_facebook mas-fotos_facebook

273-falla-medieval-2

 

17 Març 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres