Els senderistes benjamins se sumen a l'excursió de Morrón de Campos: cuidar l'entorn comença a estar de moda

Els senderistes benjamins se sumen a l'excursió de Morrón de Campos: cuidar l'entorn comença a estar de moda

El Grup de Senderisme Puçol va estar el 10 de març a Montanejos i el seu entorn: la Font dels Banys, la Cova Negra, el Barranco de la Maimona i el queixal de la Trompada de Campos. Una ruta a què es van sumar els senderistes més jóvens de la població, senyal que el treball del grup dóna els seus fruits i creix l'interés per conéixer la Comunitat Valenciana a peu, disfrutant de cada paisatge.

La ruta realitzada este passat diumenge, ha sigut fins a la data la més gratificant per al que subscriu estes línies, perquè la presència de senderistes benjamins, denota l'interés que desperta esta activitat entre els més menuts.

Si a això l'unim una ruta amb un traçat espectacular, enclavaments peculiars per als que calia salvar passos estrets, sortejant franges calcàries i cinyells ajudats de passamans per un senda serpentegen-te fins a travessar el barranc de la Maimona, on algun senderista se “va mullar” una miqueta més que els panxells, conferixen a esta ruta en tota una aventura que difícilment oblidaran.

La ruta part des de la Font dels Banys, fins a arribar el Perxe dels Castellets, un balcó que ens descobrix el profund llit del Maimona, la senda continua fins a la Cova Negra, una cavitat de grans dimensions amb una espectacular sala, on aprofitem per a reposar forces.

Des d'este enclavament divisem el nostre pròxim objectiu, el Morrón de Campos, un queixal d'inclinats pendents que s'alça a 971 metres, sent la seua cima un mirador privilegiat sobre la capçalera del Millars, l'ascensió com apuntava a l'inici és una cosa peculiar i la qual recomane.

Una vegada contemplada la perspectiva panoràmica que ens descobrix este enclavament, desfem el nostre camí per a dirigir-nos cap a la vessant oposada del Maimona, travessant el llit del riu, on un peculiar so ens prevé que el pas seria diferent d'allò més habitual, ja que hi hauria que “mullar-se”, per a reprendre la senda.

Després de recuperar-nos de les gèlides aigües, només ens quedava tornar a Montanejos per un senda aèria que ens descobrix la magnitud del Barranc del Maimona, sens dubte tota una aventura la que disfrutem en esta inoblidable jornada.

La pròxima ruta visitarem Culla, en l'Alt Maestrat.

+ Info: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Informa: Paco Ramírez
Coordinador del Grup de Senderisme Puçol

fotos_noticia     mas-fotos_facebook

265-morron-de-campos-4


12 Març 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres