Mestre Ponce, padrí de Tendido Joven

Mestre Ponce, padrí de Tendido Joven

La Fira de Falles no és únicament una correlació d'espectacles taurins que se celebren per Sant Josep en la Plaça de Bous de València. La plaça i la Festa, com a eixos i epicentres, generen multitud d'activitats culturals agermanades amb el toreig, el bou o el torero.

Hui diumenge 3 de març, més de mig centenar de jóvens pertanyents a l'associació taurina valenciana Tendido Jove tornen de les Navas de San Juan (Jaén) després d'haver passat una jornada camperola en la finca del mestre Enrique Ponce, que va apadrinar el naixement de l'associació. Jóvens, molts estudiants d'Universitat, treballadors o en la desocupació, tenen en el bou una passió amb què compartir viatges i experiències. El bou com a element de cohesió.

Com en edicions anteriors, enguany s'instal·larà una carpa en l'esplanada de la plaça. En este punt de trobada, motivacions taurines i lúdiques mà a mà, es construïx un hàbitat de reflexió, difusió i diversió, per què no? Un espai on es parla de bous.

En eixe escenari s'inaugurarà el curs acadèmic de l'Escola de Tauromàquia i es presentarà el seu nova web amb la presència del director de la revista 6Bous6, José Luis Ramón. També es dedicaran dos dies per a acostar els bous als xiquets amb toreros anunciats en la fira, que ensenyaran a torejar de saló. I a més, entre moltes més, es donarà a conéixer el guanyador del concurs de fotografia Francisco Cano.

També, el pròxim 15 de març es presentarà a València el llibre que Andrés Amorós, catedràtic de Literatura en la Universitat Complutense, ha escrit sobre Enrique Ponce: Un torero per a la història. El Nobel de Literatura, Mario Vargas Llosa, trenca plaça i obra amb el pròleg. Sobre el mestre de Chiva han quedat i continuen quedant admirats tot tipus d'intel·lectuals i artistes. Un dia Ponce va definir el toreig com “l'art entre les arts”. Senzilla, profunda i precisa reflexió. Per això els bous casen tant amb la Cultura, en el seu sentit més ampli i profund.

El dilluns 4 de març es van obrir les taquilles per a la venda d'entrades soltes. Per al dia 16 —Castella, Manzanares i Talavante— Ja no queden entrades de Sol. Una altra data que està tirant prou és la del 17 amb els mediàtics —Finito, Cordobés i Fandi— I la del 19 amb Ponce, Morante i Luque. Alea jacta est.

Escriu: Salvador Ferrer
Foto: Julio Mazo
@salvaferrer78

 

09 Març 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres