Miguel Ángel Rodríguez aconseguix pedalejar 24 hores seguides per a recaptar fons contra la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa

Miguel Ángel Rodríguez aconseguix pedalejar 24 hores seguides per a recaptar fons contra la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa

Del dissabte 2 al diumenge 3 d'octubre, l'esportista Miguel Ángel Rodríguez va estar pedalejant 24 hores seguides sobre Bkool, un roleu que permet dissenyar distints tipus de carreres, connectat a més amb altres esportistes de tot Espanya per Internet. El seu objectiu: recaptar fons per a ajudar malalts de Crohn i colitis ulcerosa. Joaquín Ponce, secretari de l'associació, ens conta l'experiència.

Esta és la història d'un repte personal en un gimnàs de Museros, d'un ciclista que ha estat 24 hores seguides pedalejant en una bicicleta, sobre Bkool (roleu), per a ajudar a l'Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa (ACCU) de València.

Miguel Ángel ha estat pedalejant des de les 20 hores del dissabte fins a les 20 hores del diumenge 3 de març, i l'ha fet per a recaptar fons per als Malalts del Crohn i Colitis Ulcerosa, una afecció que va patir sa mare durant 24 anys: una infecció que, entre altres molèsties, produïx diarrees múltiples. Fa 4 anys que va morir sa mare, i des de llavors Miguel Ángel realitza cada any un desafiament en la seua memòria.

En totes estes hores del repte ha estat acompanyat pels seus familiars, amics, penya ciclista, malalts de Crohn i colitis ulcerosa, i al mateix temps els seus companys donaven classes de spinning al seu costat, per a divulgar més estes malalties.

La malaltia de Crohn l'està patint Joaquín, veí de Puçol, durant 30 anys. És una malaltia inflamatòria intestinal crònica, pot produir úlceres des de la boca fins a l'anus, es manifesta en brots amb diarrees, febra, dolor, etc., inclús a vegades requerix ingrés en l'hospital i en prou malalts inclús cirurgia.

La malaltia apareix sense previ avís, generalment entre els 15 a 35 anys, però pot aparéixer a qualsevol edat: més enllà del dur tractament que requerix i les molèsties, retalla molt la vida social i laboral dels afectats.

Miguel Ángel Rodríguez coneix molt de prop el calvari d'esta malaltia i quan va morir sa mare li va prometre fer desafiaments cada any. Dissabte va pujar a la bicicleta i les paraules que va dir en una entrevista resum a la perfecció el seu ideari: “Este desafiament de vint-i-quatre hores no representa cap patiment per a mi, en comparació amb el que estos malalts patixen durant tota la seua vida”.

En els últims anys s'està comprovant que s'ha triplicat l'afectació sobre els bebés i xiquets en la malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa i que de moment no té cura.

Per això tota ajuda per a investigació és necessària. Gràcies per tot, Miguel Ángel.

Informa Joaquín Ponce
Secretari de la Comunitat Valenciana i delegat d'ACCU a Puçol

fotos_noticia mas-fotos_facebook

245-desafio-accu-3


06 Març 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres