Els cinc cooperants a Nepal i Cuba prèviament realitzaran cent hores de voluntariat a Puçol

Els cinc cooperants a Nepal i Cuba prèviament realitzaran cent hores de voluntariat a Puçol

Miguel Sacie, Celia Blay i Mónica Donnellan es van este estiu a Nepal, gràcies a l'acord amb la Fundació TAI. Jessica Rius i Xavi Alcàcer viatjaran com a cooperants a Cuba a l'agost, a través de Yelcho i Aniplant. Els cinc van firmar el conveni amb l'ajuntament el dilluns 4 de març en l'Espai Social La Barraca, per a realitzar prèviament cent hores de voluntariat a Puçol, en distints projectes municipals.

El Programa de Voluntariat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Puçol ha apostat enguany per cinc beques de 1.000 euros cada una, per a cobrir el viatge i l'assegurança dels cinc jóvens que han sigut seleccionats després d'un període obert a tots els interessats. A canvi, els becats col·laboren prèviament en activitats socials en la població.

En la firma oficial del compromís per ambdós parts, a més dels cinc voluntaris també van estar presents la regidora Eloísa Rosa Martínez i els tècnics José Luis García i José Luis Gómez, responsables de les àrees de benestar social i joventut, que són les organitzadores dels programes de voluntariat.

No són unes vacacions, sinó un servici a la comunitat”, afirma José Luis García Nadal, coordinador de benestar social i del programa de voluntariat. “Firmem un compromís per a realitzar les cent hores de voluntariat ací a Puçol i així tots tenim clar a què ens comprometem”.

La reunió també va servir per a definir el calendari de les actuacions a Puçol i dels viatges de cooperació internacional: Celia Blay estarà a Nepal del 14 de març al 16 de maig; Mónica Donnellan viatjarà a Nepal el 21 d'agost i té previst romandre allí un mínim de tres mesos; Miguel Sacie encara no té definida la data d'eixida, encara que espera estar un parell de mesos a Kàtmandu i altres zones.

Pel que fa a Cuba, tant Xavi Alcàsser com Jessica Rius viatjaran a finals d'agost i confien a estar dos mesos en l'illa, col·laborant en un projecte d'educació mediambiental que ja va començar a desenvolupar-se el passat any gràcies al treball de la pròpia Jessica.

El millor de col·laborar amb fundacions com TAI, Yelcho i Aniplant és que permeten que els cooperants puguen desenvolupar els seus propis projectes, no sols col·laborar amb els que ja estan en marxa, tant a Nepal com en Cuba”, explica Eloísa Rosa. “Per a nosaltres és un esforç important ocupar-nos del viatge i les assegurances, però al seu torn estos cinc jóvens realitzen una enorme aportació en distintes activitats socials a Puçol, amb la qual cosa és un diners ben invertit, tant ací com allà”.

Informa: Sabín

fotos_noticia    mas-fotos_facebook

236-convenio-voluntariado-5

05 Març 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres