En el rastell solidari per a Cáritas no donen l'abast a reposar roba nova: literalment, li la lleven de les mans

En el rastell solidari per a Cáritas no donen l'abast a reposar roba nova: literalment, li la lleven de les mans

Camises des de 5 euros, jaquetes des de 10, vaquers a 12... i així fins a abrics de visó. Tot això gènere de marques acreditades i nou. Procedix d'una botiga acabada de tancar i del gest solidari dels seus amos, que volen ajudar a Cáritas des de l'anonimat. La roba, literalment, li la lleven de les mans a les dones que treballen en el rastell per a recaptar fons destinats a Cáritas parroquial.

Des del dissabte 2 de març està obert el rastell solidari amb Cáritas: roba de marca a preus que res tenen a veure amb el mercat, tota nova, en caixes sense obrir...

L'origen és el tancament d'una botiga de Puçol, els amos del qual han decidit cedir tot el gènere emmagatzemat a Cáritas, això sí, mantenint l'anonimat. Ara, són les dones de Cáritas parroquial dels Sants Joans les que es relleven per a atendre el rastell, de dilluns a divendres a les vesprades i els dissabtes al matí.

Allò que s'ha recaptat amb la venda anirà destinat a Cáritas dels Sants Joans, per a atendre les necessitats les famílies de la parròquia; el material sobrant després dels dos mesos de venda es destinarà a la Fundació José Mª Haro, que s'encarrega de distribuir-ho a través de Cáritas València.

Altres anys hem fet Bunyols per a recaptar fons”, explica Amparo Marco, una de les components del grup de dones de la parròquia Sants Joans. “Però enguany els amos d'una botiga que hi ha tancat ens han donat l'oportunitat de vendre tot el seu material d'estoc a preus simbòlics i la veritat és que el primer dia no ha parat d'entrar gent”.

Així que han hagut d'organitzar torns per a poder atendre l'ampli horari d'obertura de la improvisada botiga situada en el passeig de la Constitució número 8. Encara que no són els únics grups que tenen en marxa: també continuen amb els seus cursos de costura i cuina.

Teresa Bayarri, la directora de Cáritas parroquial dels Sants Joans, destaca la importància d'estos tallers pràctics: “Els cursos de costura són els dimarts de tres a cinc de la vesprada i els de cuina els dijous. Naturalment són gratis i, a més, inclouen un certificat de Cáritas Diocesana, que ajuda a la integració de les alumnes d'estos cursos”.

Cáritas, cuina, costura i ara també un rastell solidari. A la seua manera, però estes mosses no paren.

Vine a per roba nova, de marca, a partir de cinc euros... i a més col·labores amb una causa solidària. Però date pressa, les agarres li les lleven de les mans.

Informa: Sabín

fotos_noticia mas-fotos_facebook

231-rastrillo-solidario-4

 

04 Març 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres