Tu tries: en Facebook tens quantitat i rapidesa, en la pàgina web trobaràs servicis de qualitat

Tu tries: en Facebook tens quantitat i rapidesa, en la pàgina web trobaràs servicis de qualitat

Facebook guanya adeptes cada dia, gràcies a la seua fórmula d'unir quantitat d'informació i rapidesa. Però per als que busquen un treball més elaborat, l'ajuntament continua apostant per la pàgina web municipal, amb notícies àmplies, desenrotllades, i amb galeries de fotos d'alta qualitat per a descarregar: en el que va d'any ja s'han publicat 63 galeries.

El dijous 28 de febrer plovia a Puçol. Com és habitual, el barranc Pascual, al seu pas pel nucli urbà s'inundava. Aconseguir que es finalitze el desviació cap al barranc del Puig és una vella aspiració dels veïns, en la que ja s'està treballant, però de moment les inundacions estan ací.

El mateix dijous, a les 7 de la vesprada, el Facebook municipal És Puçol publicava una xicoteta col·lecció de fotos amb el barranc inundat, tot just unes línies recordant que la “vella aspiració” dels veïns seguix sense fer-se realitat. Unes hores després ja s'havien superat les 1.500 visites i descàrregues d'eixes imatges.

És l'eterna lluita entre rapidesa o qualitat, entre tindre-ho ja o donar-li un temps per a una adequada elaboració. Una situació que també es trasllada hui en dia als projectes informatius que té en marxa l'Ajuntament de Puçol en Internet, tant per a les fotos com per a les notícies.

El plantejament és senzill: la quantitat i la rapidesa estan en Facebook i en Twitter; la qualitat i els servicis per a tots els veïns es troben en la pàgina web municipal.

Si el que un veí busca és quantitat i rapidesa, gens més acabar els actes trobarà una àmplia col·lecció de fotos en el Facebook És Puçol, accessible també des de Twitter”, afirma l'alcaldessa Merche Sanchis, també responsable directa de l'àrea de comunicació. “Si el que un veí vol és qualitat, llavors uns dies després podrà disfrutar d'una selecció de fotos més elaborades, de grans mides i llestes per a descarregar i guardar-les gratuïtament”.

Al febrer, han sigut 28 les galeries de fotos publicades en la pàgina web municipal, que se sumen a les 35 publicades al gener. Són galeries més reduïdes en nombre de fotos perquè cada imatge cal treballar-la individualment, però també són fotos que ja queden publicades per sempre en la web municipal… una cosa que no sempre es pot garantir amb el que publiquen Facebook i altres xarxes socials.

A més, les fotos de la pàgina web són fàcilment descarregables: basta de buscar entre les 797 galeries publicades al llarg de la història de la pàgina web quin és la que ens interessa; fer clic en la foto de portada d'eixa galeria i apareix una miniatura de cada una de les imatges que la componen; si ens interessa descarregar alguna d'elles, davall detenim una icona de “descarregar”, al fer clic la foto va directament a la carpeta de descàrregues del nostre ordinador; i si el que volem és veure, fent clic sobre la miniatura podem veure la imatge a pantalla completa abans de decidir si ens interessa descarregar-la o no.

El plantejament de les fotos és semblant al de les notícies”, continua l'alcaldessa. “En Facebook i en Twitter publiquem una breu ressenya sense elaborar, com les fotos, en les xarxes socials l'important és la rapidesa. Després, és la pàgina web municipal la que publica textos més amplis, més elaborats i també totes les col·laboracions que ens van arribant de clubs i associacions locals que ja s'han acostumat a enviar-nos informació de les seues activitats. Aprofite l'ocasió per a invitar a aquells col·lectius que encara no s'han animat que ens envien cròniques i fotos per a difondre-les entre tots els veïns”.

Quantitat o qualitat, rapidesa o elaboració, dos maneres de presentar la informació i les fotos, i ambdós fórmules adoptades per l'Ajuntament de Puçol: les xarxes socials per a la immediatesa, la pàgina web per al treball realitzat amb més temps.

Tu decidixes el que preferixes.

Informa: Sabín

fotos_noticia    mas-fotos_facebook

224-albaes-falleros

 

01 Març 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres