Saps el que realment menges i el que li espera a l'horta valenciana? Mengem SA, el divendres 1 en La Barraca

Saps el que realment menges i el que li espera a l'horta valenciana? Mengem SA, el divendres 1 en La Barraca

El divendres 1 de febrer, a les 18.45 hores, en l'Espai Social La Barraca es projecta el documental Mengem SA, dins de l'acte sobre agricultura ecològica i sobirania alimentària organitzat per la Plataforma 14 d'abril, Melderomer TV, Acció Ecologista Agre i l'Àrea de Promoció i Normalització Lingüística de la Universitat Politècnica de València.

Mengem SA mostra distints punts de vista sobre l'abandó del camp, la transformació a què està sent sotmesa l'agricultura des de fa dècades i a l'alternatives sorgides en els últims anys per a reflotar un sector bàsic per a l'economia valenciana, com és el camp.

Es tracta d'un documental de 45 minuts en què s'arrepleguen testimonis sobre la negativa evolució actual de l'agricultura a nivell mundial, on l'important és el cultiu extensiu, dut a terme amb rapidesa, acceptant inclús l'ús de productes químics perillosos o la desaparició de la biodiversitat.

La pel·lícula és a més el primer treball de llarga duració del Col·lectiu Audiovisual Melderomer, format per tres jóvens estudiants de Comunicació Audivisual i una periodista que es van plantejar fa un parell d'anys la realització de curtmetratges de deu minuts sobre la recuperació de les arrels valencianes.

En concret, Mengem SA va començar sent un d'estos curts, però l'enorme documentació recopilada durant el procés de creació els va animar a realitzar este migmetratge de 45 minuts que s'està exhibint en distintes mostres, setmanes culturals i activitats de conscienciació al llarg de la Comunitat Valenciana.

I el divendres 1 de febrer arriba a La Barraca. Una oportunitat única per a saber què està passant realment amb l'horta valenciana. A més, la projecció no anirà sola, sinó acompanyada d'un debat amb representants dels distints col·lectius organitzadors.

Menjar sa és més fàcil quan algú t'explica què està passant. Agrades?

Informa: Sabín

107-mengen_sa-1

 

29 Gener 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres