En el seu primer any, els veterans del Club d'Atletisme van al Campionat d'Espanya

En el seu primer any, els veterans del Club d'Atletisme van al Campionat d'Espanya

La secció de veterans del Club Atletisme Puçol va nàixer el passat mes d'octubre. Era una aposta per a potenciar el planter de totes les edats. A penes quatre mesos després, ja han pujat dos vegades al pòdium i preparen l'assalt al Campionat d'Espanya, que se celebrarà l'11 de febrer en Talavera de la Reina.

Vicente Gonzálvez és una d'eixes persones que pareix no viure més que per a la seua passió: l'atletisme i el seu ensenyament. Va començar a córrer fa molts anys, però va haver d'anar-se'n al sud de València, concretament al Club la Ribera, per a començar a competir assíduament en les proves de veterans perquè, assegura, ''en la Ribera agrupen els corredors d'uns quants pobles, posen autobusos per a les carreres i aconseguixen una gran participació en totes les proves''.

Però a Vicente li tirava més el seu poble, on a més impartix classes en l'Institut d'Ensenyança Secundària, d'ací que no tinguera molts problemes a acceptar l'oferta de Francisco Sanchis, president del Club Atletisme Puçol, qui el passat estiu li va proposar tornar a la població per a ajudar a fomentar el planter... començant pels veterans.

L'aposta no sols la va acceptar Vicente, sinó que va ser secundada per altres cinc corredors majors de trenta-cinc anys que participen assíduament en les carreres per a veterans amb llicència organitzades a la Comunitat Valenciana: van debutar en el cross d'Almussafes al novembre; la seua segona participació va ser en el campionat provincial celebrat a València al desembre, on ja van aconseguir la tercera plaça; el passat 17 de gener van córrer a Elda, i van aconseguir la segona posició per equips... Ara preparen el Campionat d'Espanya, que se celebrarà l'11 de febrer a Talavera de la Reina i asseguren que van a per una medalla.

La prova d'Elda va ser molt ràpida i sobre un terreny complicat, amb molt de desnivell. Dels cent inscrits, van acabar la prova 72 veterans i la clau per a obtindre una bona classificació després dels 6.190 metres de la prova va estar en la tècnica: agafar bona posició a l'inici i mantindre el ritme en els últims quatre quilòmetres. El Club Atletisme Puçol va aconseguir la segona posició en la prova, després del Club Elda, organitzador de la mateixa, gràcies als bons temps obtinguts per Vicente Gonzálvez, Jaime Barrantes, Ignacio Rodríguez i Jesús Jiménez.

Ha sigut la seua tercera prova puntuable i el seu segon pòdium, pel que comencen a sentir-se satisfets amb els seus resultats esportius i amb l'afició que estan creant entre els xicotets de la població, perquè eixe era el seu gran desafiament. ''Perquè els més jóvens tinguen un espill en què mirar-se, decidim començar a potenciar el cross entre els veterans'' -explica Vicente Gonzálvez-. ''Paral·lelament continua funcionant la secció de triatló i ja hi ha vint-i-dos xics en l'escola que estan preparant-se per a les carreres federades. L'escola municipal i el club d'atletisme ja estan llançats, ara és qüestió de no descuidar el calendari''.

I és que la temporada d'atletisme té tres etapes ben distintes: els inicis, que van de novembre a febrer, estan dedicats al cross; amb la primavera arriba la combinació de proves de cross i en pista coberta; finalment, de cara a l'estiu, triomfen les carreres proves populars a l'aire lliure. L'objectiu dels atletes del club, tant veterans com més jóvens, és poder realitzar la temporada completa en tot tipus de pistes.

La clau per a poder enfrontar-se a este ampli i variat calendari està en l'entrenament: els atletes entrenen cinc dies a la setmana, dediquen un a la competició i descansen un altre... ''encara que mai descansem el dia després de la carrera, sinó que eixe dia entrenem per a recuperar, i descansem l'endemà''.

Un pla que no sols dóna bons resultats en les proves federades. També en el dia a dia Vicente i els seus companys

30 Gener 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres