Les dures condicions meteorològiques convertixen l'edició d'enguany en la més extrema de l'ultra trail GR10-Xtrem

Les dures condicions meteorològiques convertixen l'edició d'enguany en la més extrema de l'ultra trail GR10-Xtrem

L'ultra trail de muntanya més important de València porta per nom GR10-Xtrem i l'edició d'enguany ha fet honor al seu nom. Les dures condicions meteorològiques van convertir l'edició d'enguany en la més extrema de les quatre que es porten disputades fins a la data. I és que la ciclogènesis explosiva que ha recorregut tot Espanya durant el cap de setmana també va passar per València, deixant fred, pluja i molt de vent als 300 corredors que recorrien la província d'est a oest, des de Puçol fins a La Pobleta d'Andilla.

Recórrer 98 quilòmetres de muntanya en menys de 18 hores ja constituïx per si mateix un esforç titànic, però si a més de la distància i els més de 4.000 metres de desnivell positiu li sumem les baixes temperatures, les fortes ratxes de vent, el fang de tot el recorregut i fins a l'aiguaneu que va caure en l'últim tram de la carrera, ens podem fer una idea del que van patir i al mateix temps van disfrutar els corredors del GR10-Xtrem.

Com de costum, el Club d'Atletisme Puçol va ser el més nombrós de la prova amb set participants, set valents que recordaran tota la seua vida la proesa de completar el GR10-Xtrem en tan dures condicions. Afortunadament tots els representants del club van aconseguir el seu objectiu, creuar la línia de meta d'Andilla després de tot un dia corrent per la muntanya.

El primer a fer-lo va ser, com sempre, José Santiago Sala, que any rere any complix amb nota en el seu ultra trail preferit. Darrere van arribar Gustavo Martínez, Antonio Picó i Miguel Ángel Martínez, tres veterans de guerra en el món de les carreres de muntanya, especialment Picó, que és l'únic que pot presumir d'haver completat les quatre edicions del GR10-Xtrem. Per darrere d'ells van arribar els debutants d'enguany, primer José Miguel Pedro, per davall de les 16 hores, i després Manuel Blanco i Antonio Sánchez, que van fer tota la carrera junts.

Quant a la classificació general, el guanyador d'enguany va ser Gabriel Valero Alarcón, amb un temps de 10:02:21. Set minuts darrere d'ell van arribar junts Lucas Boix i Francisco Sáez, ambdós del club GR33-Tottrail, per a completar el podi. En la categoria femenina, la guanyadora va ser la catalana Berta Moreno Llagostera, amb una marca d'11:50:59, seguida de Silvia Bladers i Denise Zimmermann.

Enhorabona a tots.

Estos van ser els temps dels set atletes del Club Atletisme Puçol:

José Santiago Sala Alegre – 12:54:43

Gustavo Martínez Gomariz – 15:31:17

Antonio Picó Arjona – 15:31:32

Miguel Ángel Martínez Bosch – 15:31:32

José Miguel Pedro Gimeno – 15:58:10

Manuel Ángel Blanco Sepúlveda – 16:48:58

Antonio Sánchez Unión – 16:48:58

Informa: Iván Esteve 
Fotos: Francisco Sanchis Plati

fotos_noticia fotos_noticia
logo_pdf Classificiació final del GR10-Xtrem 2013  

083-gr10-penyes-guaita-1

 

22 Gener 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres