“Passar un dia en la muntanya” adquirix un nou significat gràcies als 300 espartans del GR10-Xtrem

“Passar un dia en la muntanya” adquirix un nou significat gràcies als 300 espartans del GR10-Xtrem

El divendres 18 es presentava en l'Espai Jove la nova edició del GR10-Xtrem, una prova que enguany arriba els 98 quilòmetres corrents a través de la Serra Calderona, seguint la senda de llarg recorregut entre Puçol i La Pobleta d'Andilla. A les 6 de la matinada del dissabte 19, uns 300 corredors prenien l'eixida d'este ultra trail que ja ha fet història.

Teniu tota la meua admiració pel vostre esforç, perquè realment és una prova molt dura”. Amb estes paraules encoratjava Paz Carceller, la regidora d'esports de Puçol, a tots els assistents que havien acudit a l'Espai Jove per a la inscripció i la presentació oficial del GR10-Xtrem, la prova d'ultrafons que unix Puçol i Andilla, organitzada per CXM, a la que en esta ocasió s'han afegit 5 quilòmetres més que en anteriors edicions perquè calia evitar el pas per algunes zones protegides de la Serra Calderona, el que situa el seu recorregut final en 98 quilòmetres.

En la seua breu intervenció, la regidora d'esports també va destacar “la predisposició del nostre ajuntament a col·laborar amb la prova, perquè no tots els pobles cedixen un pavelló per a poder dormir la nit anterior, el que facilita les coses a l'hora de preparar l'eixida als corredors”. Una concessió que s'agraïx especialment si tenim en compte que en anteriors edicions alguns corredors arribaven des d'altres comunitats autònomes i es quedaven a dormir en el cotxe junt amb la porta del poliesportiu, el que no és per descomptat la millor preparació per a una carrera d'este tipus.

Junt amb Paz, el divendres en la mesa de presentació del GR10-Xtrem, estava Iván Esteve, president del Club Atletisme Puçol, entitat que col·labora per quart any amb CXM en l'organització de la prova, “el que és un plaer perquè és gent que s'implica molt i ajuda en tot”.

I, finalment, Enrique Castelló en representació de l'organització, va donar un repàs al nou circuit, que té 5 quilòmetres més que el de l'any passat, les normes que ha de complir tot corredor, els punts d'avituallament i l'horari: a les 4.30 de la matinada, arreplega de dorsals; a les 5.30, control de motxilles; i a les 6.00, eixida des del poliesportiu municipal.

Això sí, abans hi havia sopar conjunt en la cafeteria del poliesportiu i un espai reservat per a poder pegar una becada estos 300 corredors encabotats a reduir la gesta dels 300 espartans en les Termòpiles a una mera data en els llibres d'història… no tots aconseguixen completar esta prova, però el simple fet de plantejar-se'l ja parla àmpliament d'estos hòmens i dones que practiquen l'esport com un autèntic desafiament personal.

Informa: Sabín

fotos_noticia fotos_noticia

081-presentacion-5

 

20 Gener 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres