Huit jóvens aprenen a mantindre, rehabilitar i pintar tot tipus d'edificis davall la batuta de Marcos García

Huit jóvens aprenen a mantindre, rehabilitar i pintar tot tipus d'edificis davall la batuta de Marcos García

Huit jóvens menors de 25 anys van començar el 2 de desembre un curs formatiu eminentment pràctic de pintura, restauració i manteniment d'edificis, sota la direcció de Marcos García. El curs finalitza a finals de febrer i està organitzat pel programa Puçol Emprende, impulsat per l'ajuntament a través dels seus programes de benestar social i ocupació.

Marcos García és pintor i estava en desocupació quan van contactar amb ell des de l'Àrea de Benestar Social perquè impartira un curs de tres mesos per a huit alumnes jóvens, en el que les pràctiques foren sobre instal·lacions municipals, per a aconseguir no sols un aprenentatge semblant al treball real, sinó també millorar l'estat d'alguns edificis i mobiliari urbà.

Com ja hem explicat en anteriors ocasions, la Llei de Pressupostos no ens permet contractar personal nou, per la qual cosa estem centrant els nostres esforços a oferir cursos a veïns parats en matèries molt pràctiques, que els animen a seguir formant-se”, explica Paz Carceller, regidora de promoció econòmica i ocupació. “Per a este curs de tres mesos vam demanar fins a sis pressupostos i finalment es va triar la proposta de Marcos, que és pintor i tenia molt clar com enfocar la formació perquè fóra eminentment pràctica, el que resultava molt més atractiu per als alumnes”.

Encara que impartixen classes teòriques en Mas de Mur i han de realitzar exàmens, la seua activitat més visible és sobretot el treball pràctic en distintes dependències municipals, tasques en què van rellevant-se perquè cada alumne experimente tots els tipus de tractaments que poden realitzar en cada cas.

Per a Marcos García també és fonamental que aprenguen algunes rutines del treball diari, com l'horari estricte (d'ací que comencen les classes a les 8 del matí), encara que és conscient que el que millor funciona és la pràctica: “Estan experimentant amb distints tipus de pintura i tractaments, i han pogut comprovar els resultats en l'arbre gegant de nadal, l'entaulellat d'algun col·legi públic, la fatxada de l'Àrea de Benestar Social, la restauració de les barreres, la pintura del corro municipal i diversos treballs en Mas de Mur, com les jardineres, treballs de forjat i un hivernacle”.

Fins al 28 de febrer, huit jóvens acumulen experiència i, al mateix temps, ajuden a mantindre alguns edificis municipals en perfecte estat: del seu aprenentatge també ens beneficiem tots els usuaris. És, per ara, l'últim projecte formatiu posat en marxa per Puçol Emprende.

Informa: Sabín

fotos_noticia

028-curso_pintura-3

 

18 Gener 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres