El Grup de Senderisme torna a la Sierra Espadà per a visitar un paisatge propi de la Terra Mitjana: La Mosquera

El Grup de Senderisme torna a la Sierra Espadà per a visitar un paisatge propi de la Terra Mitjana: La Mosquera

La ruta proposada per a esta ocasió és de les que tot senderista hauria de realitzar almenys una vegada en la seua trajectòria, ja que en ella es descobrix un dels enclavaments millor conservats del Parc Natural de la Serra d'Espadà, amb un sureda quasi exclusiu, que pareix tret d'un entorn de faula, digne d'un relat com L'Hobbit de Tolkien.

Partim des de la localitat d'Almedíjar: després de vagarejar i descobrir enclavaments pintorescos, ens endinsem pel barranc d'Almansor, per a acostar a la font anònima, on una llegenda morisc  conta que “després de la rebel·lió, un dels capitans Zelín Almansor, estant necessitat set, una jove cristiana va pactar amb el cabdill la seua llibertat a canvi de portar-lo a esta font”, la traducció popular a perpetuat en este paratge el nom musulmà.

La senda que recorrem és estret i rodejat de frondosa vegetació, serpentejant el llit del barranc i disfrutant d'un entorn excepcional, després de remuntar el tàlveg, acostem a la pista del tossal d'Ibola i des d'este enclavament, remuntem per un senda fins al turó Gros, un dels paratges descrits en anteriors rutes.

Una vegada que descendim fins al tossal de Penyes Blanques, iniciem la tornada de la ruta per la senda que ens conduïx fins a La Mosquera, tot un espectacle visual, perquè ens endinsem en una zona emboscada de sureres, possiblement el reducte millor conservat de tot el parc natural, arribem fins a la masia de La Mosquera que data de 1861.

Després de la pertinent recessió, i evocar la història de la mencionada construcció, continuem el nostre camí per la pista forestal que acosta a la carretera que arriba des d'Aín, remuntant-la uns centenars de metres, hem de fixar-nos en una senda que naix a l'esquerra de la calçada i que en un fort descens, acosta al senda d'inici d'esta ruta.

Magnifica ruta amb precioses vistes i enclavaments per a emmarcar en l'àlbum dels records inesborrables.

La pròxima quinzena tornem al Parc Natural de Sierra Espadà, realitzarem una ruta singular: la Sendera, des del Nord-est del Parc.

+ Info:  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Informa: Paco Ramírez 
Coordinador del Grup de Senderisme Puçol

fotos_noticia

077-la_mosquera-2

 

18 Gener 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres