Al voltant de 300 atletes en el GR10-Xtrem que eixirà el dissabte 19 del poliesportiu de Puçol i arribarà a Andilla després de recórrer 98 quilòmetres

Al voltant de 300 atletes en el GR10-Xtrem que eixirà el dissabte 19 del poliesportiu de Puçol i arribarà a Andilla després de recórrer 98 quilòmetres

Tot està preparat perquè este dissabte, 19 de gener, es dispute el GR10-Xtrem, la carrera d'ultrafons més important de València. Es tracta d'un ultra trail que recorre al voltant de 98 quilòmetres de muntanya seguint la senda GR10, entre les localitats de Puçol i La Pobleta d'Andilla. Tota la província de València, d'est a oest, travessant el parc Natural de La Serra de Calderona.

Una carrera dura i extrema, com el seu propi nom indica, només a l'abast d'atletes experimentats. A més, enguany s'ha modificat una part del recorregut, el que provocarà que els atletes hagen de cobrir quasi cinc quilòmetres més que en edicions anteriors.

El GR10-Xtrem farà que tot el món de les carreres de muntanya es torne cap a Puçol, localitat des d'on es donarà l'eixida i que a més acollirà el divendres la presentació oficial de la prova, a les 19 hores, en l'Espai Jove.

Des de fa unes quantes setmanes, el Club Atletisme Puçol està treballant estretament amb CxM, club organitzador de la prova, per a no descuidar cap detall de la celebració de la carrera, especialment els relatius a la jornada prèvia i al primer tram de la competició, que es desenrotllaran en la localitat.

En esta edició de 2013 seran set els integrants del Club Atletisme Puçol que s'atreviran amb el GR10-Xtrem, desafiant les condicions meteorològiques (es preveu molt de fred en l'última part de la carrera) i els 4.000 metres de desnivell positiu d'acumula la prova.

José Santiago Sala, que en les seues dos participacions ha liderat sempre la classificació dels atletes del club; Gustavo Martínez, que l'any passat es va estrenar amb bon sabor de boca i ara intentarà millorar el temps; Miguel Ángel Martínez i Antonio Picó, dos veterans de les muntanyes que mai fallen en este clàssic de l'ultra trail; i els debutants José Miguel Pedro, Manuel Ángel Blanco i Antonio Sánchez Unión, que s'estrenen en llarga distància però arriben carregats d'il·lusió i amb molts quilòmetres d'entrenament en les cames.

Enguany, com explica el president del Club Atletisme Puçol, Iván Esteve, els atletes podran passar la nit anterior en el pavelló poliesportiu, gràcies a l'autorització de la Regidoria d'Esports: “Este servici és fonamental per a molts dels atletes del GR10-Xtrem, sobretot per a aquells que vénen de fora, ja que a les cinc del matí han d'estar tots en el pavelló per a passar el control de material”. A més, l'organització també ha previst un sopar en el bar del poliesportiu per a aquells atletes, acompanyants i personal de l'organització que es queden a dormir a Puçol.

A més de la jornada prèvia a la carrera, el Club Atletisme Puçol també s'encarrega dels aspectes organitzatius del primer tram de la prova, concretament els primers 16 quilòmetres, des del poliesportiu fins al municipi de Segart. Per a això, una vintena de voluntaris del club treballaran senyalitzant el recorregut de la prova amb llums roges —este primer sector es corre de nit, abans de l'alba—, revisaran el material obligatori que han de portar els corredors abans de donar l'eixida, muntaran l'avituallament i el control de pas de Segart i inclús es distribuiran físicament en els trams més complicats de la muntanya per a ajudar els participants i evitar que s'isquen del traçat.

Informa: Club Atletisme Puçol

fotos_noticia fotos_noticia fotos_noticia

072-cartel_gr10

 

16 Gener 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres