Ajuntament i Pavasal firmen el contracte per a les obres del Camí La Mar, que comencen el 23 de gener

Ajuntament i Pavasal firmen el contracte per a les obres del Camí La Mar, que comencen el 23 de gener

Álvaro Marchesi (director de contractació de Pavasal) i l'alcaldessa Merche Sanchis van firmar el divendres 11 de gener el contracte perquè les obres del Camí La Mar siguen una realitat el pròxim estiu, després de sis mesos de treball. La primera pedra es col·loca el dimecres 23 de gener, en un acte en què estarà presentla consellera Isabel Bonig. A partir d'eixe dia, les obres comencen des de la platja cap al nucli urbà.

Després de la construcció dels espigons i el passeig marítim en la platja de Puçol, que va costar quasi vint anys i va ser finalment pagada íntegrament pel Ministeri de Medi Ambient i inaugurada en l'estiu de 2004, esta és l'obra més important que es realitza en este segle a Puçol: es tracta d'una vella aspiració tant dels veïns com de l'ajuntament, unir el nucli urbà i la platja amb una infraestructura adequada a l'època actual.

No obstant això, esta actuació mai s'ha pogut dur a terme perquè el Camí La Mar continua tenint la consideració legal de via pecuària, per la qual cosa no es pot realitzar cap obra en el mateix (ni tan sols asfaltar-lo) sense el corresponent permís de la Conselleria d'Agricultura. Per tant, ni l'ajuntament ni cap altra institució havien pogut millorar esta artèria vital per a accedir a la platja.

Fins ara.

Després de reunions, projectes, període de licitació i adjudicació de l'obra, el divendres 11 de gener es reunien a Puçol representants de Pavasal i de l'ajuntament per a la firma del contracte d'execució de les obres de millora del Camí La Mar, que seran realitzades per Pavasal per un import total de 2.480.000 euros, IVA inclòs.

Amb este pressupost i sis mesos de treball, es construirà una carretera d'anada i tornada a la platja, amb un ample total de deu metres entre els dos carrils i la vorera d'emergència; a més, altres deu metres van destinats a la zona que substituïx a l'antiga via pecuària, que en la pràctica s'utilitzarà com a carril-bici i passeig per a vianants.

Les obres del Camí La Mar formen part del Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana impulsat pel govern autonòmic a mitjan 2009. Al juliol d'aquell any es va aprovar per unanimitat en el ple municipal dedicar tots els diners que corresponia a la nostra població per a este projecte. Concretament, la quantitat total assignada per la Generalitat Valenciana a Puçol va ser de 3.748.000 euros.

Esta quantitat inclou totes les actuacions necessàries per a poder executar una obra d'este nivell, entre elles: una partida inicial per a topògrafs (2.800 euros) i taxador (1.300 euros); una segona partida destinada a la redacció del projecte tècnic de l'actuació completa (114.000 euros); la tercera partida per a la redacció del projecte de desviació de les línies elèctriques en col·laboració amb Iberdrola (l'import del qual va ser de 6.500 euros); la quarta partida per a les expropiacions dels terrenys necessaris per a les obres (180.000 euros que han sigut avançats per l'ajuntament, però que la Generalitat Valenciana reintegrarà en el seu moment); i, finalment, la partida destinada a l'execució de l'obra a càrrec de Pavasal (que, com ja hem apuntat, és de 2.480.000 euros).

Hem complit uns terminis molt ajustats per a poder començar les obres al Gener, gràcies a què tots els tècnics implicats han actuat amb diligència”, explica la regidora d'hisenda i ocupació Paz Carceller, qui també va estar en la firma del conveni junt amb el regidor d'urbanisme Chimo Galcerá i el secretari municipal Mateo Puigcerver. “A més, de cara a la contractació de personal per a l'obra, ja s'estan arreplegant dades en l'Agència de Col·locació, encara que no cal oblidar que és imprescindible tindre les titulacions i els carnets necessaris perquè puguen entregar les sol·licituds i després tot depén de les necessitats Pavasal”.

Els treballadors necessaris en cada tram varien, però, en funció del personal necessari per a cada moment, Pavasal s'ha compromés a contractar mà d'obra i proveïdors de material de construcció de la població.

És una obra molt mecanitzada, amb molta maquinària, però també cal contractar mà d'obra en cada tram”, assegura Álvaro Marchesi. “I la política de la nostra empresa és contractar en la població on estem treballant no sols la mà d'obra que es necessite en cada moment sinó també els proveïdors del material de construcció, entre altres motius perquè el transport encarix molt el preu final dels materials”.

Durant el matí del dimecres 23 de gener es realitzarà l'acte oficial de col·locació de la primera pedra de les obres, amb la presència de la consellera d'infraestructures, medi ambient i territori Isabel Bonig, i a partir d'eixe moment hi ha previstos sis mesos per a finalitzar les obres.

Era una obra molt necessària per a Puçol i per a potenciar el turisme en la nostra platja”, assenyala l'alcaldessa Merche Sanchis. “Per això ens produïx una satisfacció especial començar l'any firmant este contracte. Sabem que durant el temps que duren les obres hi haurà problemes de trànsit i d'accés a la platja, per això demanem als veïns que siguen pacients, perquè l'esforç val la pena”.

Puçol ja té una platja de bandera. A partir del pròxim estiu, quan finalitzen les obres, acudir a disfrutar d'ella serà un passeig per als veïns: a peu, amb bici o amb cotxe, també els accessos a la platja seran de bandera.

Informa: Sabín

fotos_noticia

Projecte de millora del Camí La Mar (1ª part): pàgines 1 a 477
  
Projecte de millora del Camí La Mar (2ª part): pàgines 478 a 823

062-firma-pavasal-ayuntamiento-4

 

14 Gener 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres