Curs d'iniciació a la cuina casolana per a jóvens dones que busquen menjar sa i a un preu mòdic

Curs d'iniciació a la cuina casolana per a jóvens dones que busquen menjar sa i a un preu mòdic

Els temps estan canviant: del tòpic llegendari masclista per excel·lència (“La dona en la cuina de casa i amb la pota trencada”) hem passat a la necessitat realitzar cursos de cuina per a eixes jóvens, universitàries, formades, independents i, fins ara, amb poc de temps per a dedicar a la cuina. És una matèria que les pròpies alumnes han sol·licitat i dos són els cursos que s'impartiran al Gener sobre la matèria.

El dilluns 14 de Gener va començar el curs de cuina casolana per a novelles: quinze alumnes, majoritàriament jóvens, s'enfronten al desafiament de preparar plats sans, barats i aprofitant productes de temporada, davall l'atenta mirada de Charo Palamós, experta professora que a més és l'encarregada de la secció La nostra cuina en la pàgina web municipal (www.puçol.es).

Fins al dijous 17, en sessions de dos hores i mitja a la vesprada, en l'Espai Social La Barraca, aprenen els secrets de plats tan saborosa com l'olla, la sopa d'estreletes, l'arròs sec, la sopa de verdures, l'arròs al forn, les albergines farcides, les galletes de Nadal, les cookies o les magdalenes de xocolate.

Este curs forma part de l'àmplia programació de tallers per a dones que impartim des de setembre”, explica la regidora de la dona, Eloísa Rosa Martínez. “En este curs d'iniciació participen quinze alumnes, la majoria molt jóvens, que volen aprendre a cuinar plats quotidians, de tota la vida, amb una professora ja veterana en estos cursos, com és Charo”.

Precisament Charo Palamós planteja estes quatre vesprades com una iniciació a la cuina casolana davall un filosofia molt saludable: “En salut, el barat ix car. Però amb un poc de creativitat i un xicotet esforç extra podem aconseguir plats sans i barats al mateix temps. És un dels beneficis de cuinar i menjar a casa, així que ja no tenim excuses per a no ficar-nos en la cuina”.

I així, després d'esta introducció que sona tan seriosa, les alumnes abandonen els apunts i passen el temps entre receptes, batedores, forns i pràctiques amb tot tipus de plats de què moltes vegades han sentit parlar a les seues mares i iaies, que sens dubte han assaborit en multitud d'ocasions, però que mai s'havien plantejat aprendre com es cuinaven… una nova assignatura en el seu ampli currículum.

Per a rendibilitzar el curs, gens millor que seguir al peu de la lletra els consells de Charo: no oblidar en el menjar els llegums i els cereals; ull a la fruita i a la verdura de temporada; canviar els refrescos per aigua a l'hora de menjar; utilitzar les sobres de menjars anteriors per a crear nous plats (com a entrepans o ensalades); i prioritzar els productes del temps sobre els enllandats, precuinats o confitats.

I això només per a les nouvingudes, però Charo té receptes de tots els nivells, pel que durant la segona quinzena de gener hi haurà un segon curs, més avançat, per a cuineres ja expertes en el maneig dels utensilis de cuina.

Ambdós formen part de la programació de tallers per a dones que busquen la inserció social i laboral, posats en marxa des de la regidoria de la dona. Una campanya que al llarg d'este primer semestre de l'any també oferirà formació en temes com a anglés, igualtat d'oportunitats o informàtica, i que en el trimestre passat va impartir tallers de jardineria, cuidadora infantil, escola d'acollida, anglés intermedi, neteja d'edificis, manipuladora d'aliments, cuidat de malalts d'Alzheimer i autoajuda.

Definitivament, el vell Bob Dylan tenia raó: els temps estan canviant.

Informa: Sabín

fotos_noticia

068-curso_cocina_mujeres-3

 

15 Gener 2013
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres